Cum se sarbatoreste Ziua Unirii Principatelor Romane in toata tara: concerte, defilari, hora in centrul orasului

Cum se sarbatoreste Ziua Unirii Principatelor Romane in toata tara: concerte, defilari, hora in centrul orasului

Va urma apoi moment artistic sustinut de militarii de la Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" si defilarea garzii de onoare De la sarbatoare nu vor lipsi Junii Brasovului care se vor alatura Horei Unirii si Hora Junilor. BUZAU Centrul de Prevenire a Criminalitatii al Inspectoratului de Politie Judetean Buzau este gazda, in ziua de 24 ianuarie, a unui spectacol de poezie, muzica si dans, prilejuit de sarbatorirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Fie ca a fost vorba de Imperiul Otoman, de Imperiul Habsburgic sau de Imperiul Tarist, in permanenta am avut de luptat pentru a ne pastra identitatea si fiinta nationala, iar acest lucru n-a fost usor, dar indiferent cat de grele au fost vremurile, am reusit sa ne pastram limba, religia, traditiile si obiceiurile", a spus prefectul judetului Dolj, Nicolae Sorin Raducan. CALARASI Vineri si sambata, de la ora 11.00, in Sala Mare si in Sala de Consiliu a Primariei Oltenita a fost evocata Ziua Unirii prin doua manifestari: un concurs de istorie, insotit de un scurt program artistic, dar si un simpozion. OLT Festivitatile de la Slatina din acest an prilejuite de implinirea a 156 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca au avut parte de cel mai slab public din ultimii ani. A urmat depunerea de coroane si jerbe de flori din parte directorilor de institutii publice "deconcentrate" si a reprezentantilor partidelor politice, finalul manifestarilor fiind reprezentat de parade Garzii de Onoare a municipiului.

acum 104 luni (24 Jan 2015)

IASI Presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta se afla la Iasi, acolo unde, in cursul zilei de sambata, 24 ianuarie, participa la manifestarile organizate cu ocazia Unirii Principatelor Romane.

FOTO: Ionut Benea

FOCSANI Aici nu a mai ajuns insa si premierul Victor Ponta, asa cum se anuntase anterior, desi pentru prezenta sa in orasul de pe Milcov a fost adusa de la Bucuresti Garda de Onoare."Carcotasii" din Piata Unirii au pus aceasta absenta pe seama ultimelor declaratii ale presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, care in cursul acestei saptamani i-a transmis lui Victor Ponta ca are toate sansele sa ramana premier daca nu se comporta ca Adrian Nastase.

FOTO: Ovidiu Oprea

GALATI Ceremoniile au inceput la ora 11.00 cu un "Te Deum" in memoria Domnitorului Alexandru Ioan Cuza si a mamei sale, slujba care a avut loc la Biserica Vovidenia din Centrul Galatiului.

In jurul monumentului, participantii vor trecere in revista Garda de Onoare si vor asculta Imnul de Stat al Romaniei. Apoi, va fi evocata insemnatatea Unirii, se vor depune buchete de flori la statuie, dupa care membrii Fanfarei Centrului Cultural vor avea un moment artistic. Va urma apoi moment artistic sustinut de militarii de la Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" si defilarea garzii de onoare

De la sarbatoare nu vor lipsi Junii Brasovului care se vor alatura Horei Unirii si Hora Junilor.

GORJ De la ora 17,00, in Piata Prefecturii va avea loc un spectacol prezentat de Ansamblul Artistic Profesionist . Participantii vor porni de la Masa Tacerii, de la ora 17,55, si vor ajunge in Piata Prefecturi, la ora 18,15.

BUCURESTI Daca presedintele Romaniei se afla la Iasi pentru a sarbatori Unirea Principatelor Romane, in Bucuresti, incepand cu ora 9.00, au inceput festivitatile organizate de Ministerul Apararii Natio... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro