Cum se salveaza un ministru in Romania

Dobre a fost luat de bun de Emil Boc, cel care in 2010 l-a numit in functia de secretar general in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Dan Nica, europarlamentar acuzat de mita Dupa primul sau mandat de ministru (2000-2004), Nica a fost acuzat de catre directorul companiei Ericsson Romania ca ar fi primit mita mai multe milioane de euro. In 2014, Nica este implicat in celebrul dosar Microsoft fiind acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani. Ea a parasit Guvernul Boc dupa ce s-a descoperit ca a acordat fara licitatie 630.000 de euro unor firme de apartament in vederea organizarii de manifestari cu ocazia Zilei Tineretului. La nici o saptamana de la numire, Mang s-a retras din pozitia de ministru pentru a "restabili adevarul" in urma acuzatiilor de plagiat. Vosganian a negat acuzatiile, dar anchetatorii au ajuns la concluzia ca intre 2006 si 2008, ar fi ajutat firmele omului de afaceri Ioan Niculae sa primeasca gaze la un pret la care compania de stat furnizoare ar fi iesit in pierdere. Fostul profesor de matematica din Viseul de Sus a fost recompensat dupa acest moment de tupeu politic, el regasindu-se si azi in Guvernul Ponta. Dan Sova la Transporturi, dupa ce a negat Holocaustul Ca senator, a declarat ca "datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana.

acum 113 luni (9 Feb 2015)

In Romania postrevolutionara au existat ministri care - dupa ce si-au dovedit incompetenta, au fost autorii unor gafe stupefiante sau au fost anchetati - in loc sa plece din viata publica au dobandit, la putina vreme, alte demnitati importante. Dintre acestia, o parte importanta au fost nevoiti sa paraseasca fotoliul ministerial dupa ce s-a dovedit ca nu aveau pregatirea profesionala necesara pentru a conduce un minister, au dat declaratii descalificante sau dupa ce au fost acuzati de diverse fapte penale. Dati afara pe usa din spate de la Palatul Victoria, cu tinichele de coada, cu scandal si in huiduielile publicului, ei s-au reintors fie in Parlament, in administratie, la Cotroceni, iar unii tot in Guvern. Altii au ajuns factori de decizie tocmai in domeniile unde ca ministri au esuat. La sapte ani dupa ce a fost fortat sa plece din fruntea Ministerului de Externe, Adrian Severin a devenit europarlamentar, iar Varujan Vosganian se refugiaza in Senat pentru a nu ajunge in instanta. Dat afara de la Educatie, plagiatorul Ioan Mang este pus sa verifice calitatea invatamantului romanesc.

Adrian Severin, de la lista cu spioni, in Parlamentul European

In 1997, Adrian Severin era ministru de Externe. A dat un interviu incendiar in care a sustinut ca detine o lista cu numele unor sefi de partid si de ziare care lucreaza pentru servicii secrete straine. El a refuzat sa demisioneze din respectiva adunare parlamentara chiar si dupa ce s-a dovedit ca a primit bani de la jurnalistii britanici sub acoperire pentru a sustine anumite amendamente.

Calin Popescu Tariceanu, resuscitat de Ponta

A fost seful Guvernului timp de patru ani, din 2004 pana in 2008. Un scandal urias a fost declansat de biletelul roz din care reiesea ca Tariceanu i-a cerut presedintelui Basescu sa intervina la procurorul general, intr-un dosar, in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu. La finalul mandatului sau, Romania era codasa Europei ca nivel de trai si kilometri d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro