Cum se razboieste Armata Romana cu "poporul" pe o limba de pamant. Oameni afectati: "Ce facem, ne luam elicoptere?"

Cum se razboieste Armata Romana cu

In zona Calea Moldovei din Focsani, arie avand deschidere la E85, s-au ridicat de cativa ani cel putin 15 case, cu autorizatiile necesare de la Primaria Focsani, iar singura cale de intrare-iesire a locatarilor din curtile lor este un drumeag cu suprafata totala de 3.900 de metri patrati, lung de 238 de metri, pe care Armata il revendica in baza unui schimb de terenuri facut inainte de 1989.

acum 98 luni (17 May 2016)

In zona Calea Moldovei din Focsani, arie avand deschidere la E85, s-au ridicat de cativa ani cel putin 15 case, cu autorizatiile necesare de la Primaria Focsani, iar singura cale de intrare-iesire a locatarilor din curtile lor este un drumeag cu suprafata totala de 3.900 de metri patrati, lung de 238 de metri, pe care Armata il revendica in baza unui schimb de terenuri facut inainte de 1989. Initial, in 2014, locatarii au avut castig de cauza in instanta, printr-o ordonanta presedintiala, fiind lasati sa utilizeze calea de acces pana la solutionarea definitiva a litigiului dintre Armata si Primaria Focsani. In primavara anului trecut, Armata a incercat sa-si recupereze terenul, blocand accesul celor din zona, dar numai pentru o zi, pana cand pe fir a intrat iar Primaria Focsani, care a cerut o negociere pentru un schimb de terenuri.

Conflictul parea stins pana saptamana trecuta, reprezentantii Primariei spunand ca s-a convenit punerea la dispozitie pentru Ministerul Apararii a unui teren de 2.800 mp, in incinta Cimitirului Sudic, pentru locuri de veci celor care lucreaza in sistemul militar.

"Au fost de acord cu intelegerea initiala, apoi au mai cerut 8.000 de mp in cimitir, adica jumatate de cimitir. Comisia de Urbanism a consiliului local nu a fost de acord, considerand ca este un santaj.

Locatarii au fost notificati saptamana trecuta ca incepand de astazi nu vor mai putea utiliza drumul

"Va informam ca vom interzice accesul pe drumul de exploatare, pe care il folositi pentru accesul dintre drumul E 85, cu exceptia situatiilor de maxima urgenta care necesita interventia echipajelor specializate ale politiei, pompierilor si salvarii. Va informam ca utilizarea terenului, drum de exploatare din cazarma 338, se mai poate realiza numai dupa semnarea unui contract de inchiriere si plata lunara a chiriei", potrivit unei adrese semnate de colonelul Radu Voicu, comandantul U... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro