Cum se provoaca mai multe infloriri ale orhideei intr-un singur an. Metoda variatiei de temperatura intre zi si noapte

Cum se provoaca mai multe infloriri ale orhideei intr-un singur an. Metoda variatiei de temperatura intre zi si noapte

Dupa ce ii trec primele flori, mai asteptam cateva saptamani, pentru ca s-ar putea ca din varf sa ii dea o noua tija. "Trebuie sa mai stim ca o variatie mai mare intre temperatura zilei si cea a noptii va provoca mai repede aparitia unei tije noi.

acum 74 luni (12 Apr 2018)

Atat pe timpul infloririi, cat si in intervalul dintre infloriri, radacinile plantei trebuie sa dispuna in permanenta de o umiditate adecvata. Vara orhideea se uda o data la 7-10 zile, iar pe timp de iarna o data la doua saptamani. "Fertilizarea este la fel de importanta ca si udarile, iar orhideea trebuie sa primeasca ingrasaminte o data pe luna.

Daca respectam aceste sfaturi avem toate sansele ca orhideea produca noi tije cu flori cat de curand.

Dupa ce ii trec primele flori, mai asteptam cateva saptamani, pentru ca s-ar putea ca din varf sa ii dea o noua tija. In cateva luni trebuie sa apara o noua tija, dintr-unul din nodurile aflate sub taietura.

"Trebuie sa mai stim ca o variatie mai mare intre temperatura zilei si cea a noptii va provoca mai repede aparitia unei tije noi. Ideal ar fi ca temperatura sa varieze intre 15-18 grade Celsius noaptea si 20-25 grade Celsius ziua. Daca nu apare tija noua pe cea veche, uitati-va la baza frunzelor, de acolo se vad noile noduri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro