Cum se pronunta "Bucuresti" in chineza? Raspunsul, de la un roman care si-a luat doctoratul in lingvistica in China

Cum se pronunta

Intre timp, a obtinut si o bursa din partea orasului Beijing pentru continuarea studiilor doctorale, iar din 2016, Florin Carlan (42 de ani), fostul maistru militar de pe navele Marinei, este doctor in Literatura si Studiul documentelor clasice al Facultatii de Stiinte Sociale din cadrul Universitatii de Lingvistica din Beijing, China. Pasiunile unui teolog Florin are si alte pasiuni: practica arte martiale pe care si le-a perfectionat in China si sculpteaza, astfel ca, la Seminarul din Tulcea, sunt doua tablouri de promotie realizate de el. Proiectul de cercetare i-a fost cerut de Sectia de Religie a Universitatii de lingvistica din Beijing.

acum 41 luni (25 Dec 2016)

Avea 27 de ani si era maistru militar pe una dintre navele Marinei Militare, cand pasii l-au purtat pe Florin Carlan catre teologie. Dupa 7 ani de Armata si rachete navale, marinarul a dat admitere, in anul 2001, la Universitatea Ovidius din Constanta si a fost acceptat. A plecat in Capitala sa studieze limbile chineza si persana, la Sectia de Limbi Orientale a Universitatii Bucuresti. In 2012 s-a ivit sansa de a pleca in China cu o bursa, pentru aprofundarea limbii chineze. Intre timp, a obtinut si o bursa din partea orasului Beijing pentru continuarea studiilor doctorale, iar din 2016, Florin Carlan (42 de ani), fostul maistru militar de pe navele Marinei, este doctor in Literatura si Studiul documentelor clasice al Facultatii de Stiinte Sociale din cadrul Universitatii de Lingvistica din Beijing, China.

Pregatirea tezei de doctorat i-a dat ocazia sa studieze documente rare, pentru teza "Conceptele fundamentale din lucrarea si studiu comparativ cu gandirea patristica ortodoxa". Chinezoaica devenita ortodoxa

Florin Carlan marturiseste ca ar fi ramas in China daca poluarea n-ar fi fost o problema atat de grava a mediului acolo. Sa cresti un copil care nu vede cerul albastru din cauza stratului dens de nori gri si care sa respire numai noxe i s-a parut de neconceput lui, tulceanului nascut in paradisul Deltei Dunarii, langa Letea. De dragul lui Florin, Ting-Ting a trecut la ortodoxie si s-a botezat Maria. Ea este maestru acupunctor si maestru maseur si s-au cunoscut intr-o catedrala romano-catolica, pe cand el cauta o Biblie in limba chineza pentru lucrarea de doctorat.

Foto Ionut Druche / Arhiepiscopia Tomisului

Fetita lor de 1 an si 6 luni este nascuta in China si a fost botezata ortodox in Romania, cu numele de Anastasia Yang Ji. Micuta a venit pe lume in zi de 11 iunie, cand, coincidenta tulburatoare, sunt pomeniti cei 222 de mucenici chinezi care au cazut victime... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro