Cum se prepara rulada de porc cu cimbru. Bucatarul care refuza sa foloseasca alte ierburi aromatice

Cum se prepara rulada de porc cu cimbru. Bucatarul care refuza sa foloseasca alte ierburi aromatice

Jozsef Frederik spune ca avem nevoie de o bucata generoasa de piept de porc de preferabil cu minim un strat de carne sau chiar cu doua. Se ia un piept de porc de aproximativ 2-2,5 kg care se asezoneaza cu o pasta de ardei (eu folosesc pasta de ardei facuta de mine, dar merge la fel de bine cu o pasta de Gulas dulce care se gaseste in comert).

acum 23 luni (8 Jan 2018)

Jozsef Frederik spune ca avem nevoie de o bucata generoasa de piept de porc de preferabil cu minim un strat de carne sau chiar cu doua.

Se ia un piept de porc de aproximativ 2-2,5 kg care se asezoneaza cu o pasta de ardei (eu folosesc pasta de ardei facuta de mine, dar merge la fel de bine cu o pasta de Gulas dulce care se gaseste in comert). Se unge generos cu aceasta pasta, peste care se adauga la fel de generos cimbru, piper verde proaspat macinat, usturoi, piper negru si sare, doar daca pasta de ardei e facuta in casa. Daca il preparam cu pasta de Gulas din comert nu mai e nevoie de sare.

Dupa ce pieptul de porc e condimentat se lasa la odihnit nu mai mult de o ora in frigider. Se baga la cuptor intr-o tava in care avem intr-o poportie de 70/30 zeama de varza si apa, cu patru catei de usturoi pastrati in coaja si taiati doar in jumatate. Dupa 3 ore, comutam cuptorul pe o treapta mai mare si ungem soriciul cu ulei de floarea soarelui sau cu untura de porc. Rezulta o rulada 2 in 1, pe de o parte cu un sorici crocant pe de alta parte cu un sorici fraged. Cea mai simpla reteta, "povestita" de bucatarul aradean Jozsef Frederik

Stomatologul care face ravagii in papilele gustative cu o dulceata de ardei iute. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro