Cum se prepara pulberea de cicoare, depurativul natural care are si capacitati de intarire a imunitatii

Cum se prepara pulberea de cicoare, depurativul natural care are si capacitati de intarire a imunitatii

"Zaharurile nedigerabile din radacina de cicoare stimuleaza formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus in colon, creste biomasa fecalelor si continutul lor de apa, stimuleaza peristaltismul intestinal, imbunatatind eliminarea.

acum 65 luni (6 Nov 2017)

Considerata inclusiv un tonic depurativ si diuretic, cicoarea are si alte virtuti terapeutice: are efect colagog, coleretic, antianemic, remineralizant, vermifug, laxativ, antispastic intestinal, expectorant si antiseptic al cailor respiratorii, antidiabetic, hepatoprotector. Dincolo de clasicele ceaiuri, decocturi si tincturi sub forma carora poate fi administrata, cicoarea poate fi utilizata si sub forma de pulbere.

"Pulberea de cicoare are excelente calitati depurative, hipoglicemiante, precum si efecte probiotice (favorizeaza dezvoltarea de bacterii prietenoase). "Zaharurile nedigerabile din radacina de cicoare stimuleaza formarea de bacterii prietenoase de tip bifidus in colon, creste biomasa fecalelor si continutul lor de apa, stimuleaza peristaltismul intestinal, imbunatatind eliminarea. Principiile active din radacina sporesc secretia de bila si de sucuri gastrice, "Se imbunatateste, astfel, digestia si se elimina probleme cum ar fi balonarea, inapetenta, atonia gastrica. Se administreaza cate o jumatate de lingurita, cu un sfert de ora inainte de fiecare masa", recomanda Elena Badea. Pulberea de cicoare intareste sistemul imunitar favorizand inmultirea asa-numitelor bacterii prietenoase, care intre altele imbunatatesc productia de celule ale sistemului imunitar si le activeaza pe cele existente. Pentru tratarea racelii si infectiilor se recomanda o cura ce dureaza minim o luna, perioada in care se ia cate o lingurita de pulbere, de trei ori pe zi", incheie specialistul in fitoterapie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro