Cum se prepara "Petre Roman", una dintre prajiturile favorite ale gospodinelor din Romania in anii '90
Ingredientele necesare pentru blat sunt: - 9 oua, - 9 linguri cu lapte, - 9 linguri cu miez de nuca macinata, - 18 linguri de zahar, - 9 linguri de faina, - 1 pachet praf de copt, - 1 praf de sare.
"O prajitura migaloasa, dar care merita tot efortul", asa este caracterizata prajitura Petre Roman de catre bucataras-chef Ina, pe site-ul www.bucataras.ro.
Ingredientele necesare pentru blat sunt:
- 9 oua,
- 9 linguri cu lapte,
- 9 linguri cu miez de nuca macinata,
- 18 linguri de zahar,
- 9 linguri de faina,
- 1 pachet praf de copt,
- 1 praf de sare.
Pentru crema e nevoie de:
- 3 galbenusuri,
- 0,5 litri lapte,
- o budinca de vanilie,
- 150 g zahar cristale,
- 200 g unt,
- 100 g zahar pudra extract de vanilie.
Pentru caramel e nevoie de:
- 300g zahar.
Pentru glazura:
- 150g zahar pudra,
- 3 linguri cacao,
- 2 linguri ulei,
- 3 linguri apa fierbinte. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul (doar cele 18 linguri de zahar cristale) si laptele, apoi galbenusurile, faina si nuca.
Galbenusurile cu zaharul, laptele si budinca de vanilie se amesteca si se fierb pana se ingroasa ca o smantana. Separat, se bat 200 g unt cu 100 g zahar pudra si cateva picaturi de extract de vanilie.
Se amesteca bine ingredientele pana dispar cocoloasele de cacao, apoi se toarna fierbinte peste prajitura si se niveleaza cu o spatula sau cutit cu lama lata.
Asamblare:
Peste primul blat intindem jumatate din crema de vanilie si acoperim cu blatul al doilea, peste care turnam caramel fierbinte facut din 300 g zahar ars.
Lasam caramelul sa se raceasc, intindem peste el restul de crema de vanilie s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro