Cum se prepara o mamaliga ciobaneasca. Reteta aperitivului traditional delicios supranumit "taci si inghite"

Cum se prepara o mamaliga ciobaneasca. Reteta aperitivului traditional delicios supranumit

Astazi, va propunem reteta unei mamaligi-aperitiv, cunoscuta drept mamaliga ciobaneasca sau "taci si inghite" Reteta si pasii pentru pregatirea unui astfel de aperitiv ne sunt oferiti de maestrul barladean Nicolae Curelea: Ingrediente: 1 kg malai;

acum 82 luni (5 Jul 2017)

Astazi, va propunem reteta unei mamaligi-aperitiv, cunoscuta drept mamaliga ciobaneasca sau "taci si inghite" Reteta si pasii pentru pregatirea unui astfel de aperitiv ne sunt oferiti de maestrul barladean Nicolae Curelea:

Ingrediente:

1 kg malai;

Mod de peparare:

Se face o mamaliga mai moale din malai, lapte si smantana.

Se asterne un strat cu jumatate din mamaliga, peste care se presara 2/3 din branza de oi (400 g), 200 g unt, slanina si carnatii, plus praful de piper.

Se intinde un alt strat de mamaliga, in care se formeaza cu dosul polonicului 12 lacasuri.

Se sparge cate un ou in fiecare lacas, se rade deasupra restul de branza si se pune cate o bucatica de unt pe fiecare ou, pentru fata.

Va mai recomandam:

Reteta de piftie de porc care nu te va trada niciodata. Secretele dezvaluite de un maestru in bucataria moldoveneasca

Cum pregatim o "mamaliga boiereasca". Cat trebuie sa fiarba si cum se amesteca faina de porumb pentru a iesi perfecta

Ce sunt alivencile moldovenesti: o reteta de pe vremea lui Ion Creanga ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro