Cum se prepara merele prajite in aluat. Delicatesa de toamna, dupa reteta celebrei bucatarese Sanda Marin

Cum se prepara merele prajite in aluat. Delicatesa de toamna, dupa reteta celebrei bucatarese Sanda Marin

Se pun intr-un castron, se toarna 2 linguri de rachiu sau de rom, se presara zahar si se tin astfel 1/2 ora.

acum 32 luni (25 Oct 2017)

Mod de preparare:

Se curata merele, se scobesc putin in mijloc cu un cutit foarte subtire ca sa scoatem samburii si se taie felii de circa 1 cm grosime. Se pun intr-un castron, se toarna 2 linguri de rachiu sau de rom, se presara zahar si se tin astfel 1/2 ora.

Se pune o ceasca de faina intr-un castron. Se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte sau de apa, galbenusurile, uleiul si sarea. Se lasa apoi sa se odihneasca o ora.

Numai cu cateva minute inainte de a praji merele se adauga in aluat albusurile batute spuma. Se scurg feliile de mere de zeama pe care au lasat-o, se moaie in aluatul ce trebuie sa fie potrivit de gros, ca sa le acopere bine.

Se pun apoi la prajit in grasime multa si foarte fierbinte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro