Cum se prepara iaurtul de casa natural perfect

Cum se prepara iaurtul de casa natural perfect

Cand laptele este suficient de rece, se amesteca o lingurita de iaurt bio cu putin lapte caldut, iar dupa ce a fost amestecat destul de bine, se toarna in restul de lapte.

acum 36 luni (23 Jan 2018)

Era forte simplu, laptele proaspat care nu era consumat, se lasa ", spune Ana Stan, o baimareanca de 41 de ani.

Ea mai spune ca, desi mama ei a invatat-o sa lase laptele proaspat "la prins", s-a obisnuit sa prepare iaurtul atunci cand are nevoie, in maximum doua ore. E bun si cel din comert, dar parca laptele cumparat de la tarani are alta consistenta", explica ea.

La un litru de lapte, explica baimareanca, foloseste o lingurita de iaurt.

Laptele este pus la fiert, iar dupa ce a inceput sa clocotesca, se da la foc mic sau mediu, pentru inca 10-15 minute. "Trebuie lasat apoi sa se raceasca, dar nu de tot, ci doar pana cand poti atinge cratita cu mana fara sa te arzi. Practic, ar trebui sa fie cam la 37 de grade", mai spune ea.

Cand laptele este suficient de rece, se amesteca o lingurita de iaurt bio cu putin lapte caldut, iar dupa ce a fost amestecat destul de bine, se toarna in restul de lapte. Amestecul astfel obtinut se pastreaza langa o sursa de caldura, pentru circa doua ore, apoi se muta la frigider. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro