Cum se prepara gogosile cu crema de vanilie

Cum se prepara gogosile cu crema de vanilie

Se toarna compozitia intr-un cornet de hartie sau in cornetul special, umplandu-l pe trei sferturi, si se pun pe tava de copt (care nu se unge si nu se presara cu faina) mici turtite de 3-4 cm diametru, lasand tot atata distanta intre ele, ca sa aiba loc de crescut.

acum 86 luni (14 May 2017)

Ingrediente:

2 1/2 dl apa, 100 g unt (sau 80 g untura), 1 lingurita zahar, un praf de sare, 125 g faina, 4 oua, crema de vanilie. Mod de preparare:

Se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se face focul foarte mic, se toarna faina toata odata si se amesteca repede cu o lingura de lemn.

Cand pasta nu mai are niciun cocolos, se iuteste focul, amestecand mereu, pana cand aluatul se desprinde de pe cratita. Se da atunci la o parte, se mai amesteca si cand incepe sa se raceasca (nu trebuie sa fie rece de tot) se adauga ouale pe rand;

Se toarna compozitia intr-un cornet de hartie sau in cornetul special, umplandu-l pe trei sferturi, si se pun pe tava de copt (care nu se unge si nu se presara cu faina) mici turtite de 3-4 cm diametru, lasand tot atata distanta intre ele, ca sa aiba loc de crescut.

Se dau la cuptor la foc bun si se tin 25-30 minute.

Dupa ce s-au racit, se taie deasupra un capacel, se umplu cu crema de vanilie - daca gogoselele sunt crescute bine, sunt goale pe dinauntru - peste crema se pune o lingurita de frisca batuta, iar deasupra capacelul. Peste acesta se pune, daca dorim, o glazura de zahar sau se presara zahar pudra. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro