Cum se prepara faimoasa cafea turceasca la nisip. Reteta lui Ahmet Engur, unul dintre ultimii locuitori din Ada Kaleh

Cum se prepara faimoasa cafea turceasca la nisip. Reteta lui Ahmet Engur, unul dintre ultimii locuitori din Ada Kaleh

Ahmet Engur (75 de ani) este unul dintre cei 600 de fosti locuitori de pe Ada Kaleh obligati in 1968, de regimul comunist, sa paraseasca insula.

acum 102 luni (2 Jun 2016)

Ahmet Engur (75 de ani) este unul dintre cei 600 de fosti locuitori de pe Ada Kaleh obligati in 1968, de regimul comunist, sa paraseasca insula. S-a stabilit la Orsova, unde a condus o celebra cafenea de pe malul Dunarii si unde clientii puteau servi cafeaua turceasca la nisip.

Foarte important de stiut este ca in ibricul de arama se pune apa calduta doar pentru o singura ceasca.

"Se pune in ibric apa calduta pentru o singura ceasca, daca e fierbinte se da peste cap cafeaua, se ineaca si nu se face zat imediat", spune Ahmet.

Aceasta cafea se prepara intr-un cazan de cupru umplut cu nisip, fiind numita astfel "cafea la nisip". In acest cazan se aseaza ibricul de arama, in care se adauga peste apa calduta doua lingurite de cafea si una de zahar.

Apoi, ibricul se misca pe nisipul fierbinte pana fierbe cafeaua, dupa care continutul se pune imediat intr-o ceasca pentru a pastra caimacul.

Citeste si:

Stil de viata sanatos. Cum se prajesc boabele ideale, care n-au nevoie de zahar dupa fierbere ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro