Cum se prepara dulceata perfecta

Cum se prepara dulceata perfecta

Este vremea cand gospodinele scot din sertar caietul de retete scris de bunicile lor si incep executia dulcelui cu care se vor lauda un an intreg de acum inainte Dulceturile sunt deosebit de pre ten tioase, prepararea lor constituind, spun gastronomii, un adevarat examen pentru o gospodina.

acum 97 luni (18 Jun 2016)

Incep cu ciresele, visinele si caisele, primele fructe care se coc in sezon si continua cu boabele de soc. Este vremea cand gospodinele scot din sertar caietul de retete scris de bunicile lor si incep executia dulcelui cu care se vor lauda un an intreg de acum inainte

Dulceturile sunt deosebit de pre ten tioase, prepararea lor constituind, spun gastronomii, un adevarat examen pentru o gospodina. In egala masura, bunicile si mamele nostre stiu o sumedenie de ponturi care garanteaza ca dulceata va iesi perfecta. Se recomanda prepararea dul cetii in cantitati mici, pentru a preveni zaharisirea sau colorarea siropului de zahar in caramel. Se foloseste exclusiv zahar tos, tot pentru a evita zaharisirea, si se mesteca obli gatoriu cu lingura de lemn.

In cazul caiselor, este necesar sa fie tinute in apa cu bicarbonat inainte de a fi introduse in sirop, pentru a se intari si a ramane intregi in dulceata.

Dulceata de caise cu miez de samburi si vanilie

Ingrediente: 5 kg caise, 2,5 kg zahar, zeama de la 2 lamai, 1 baton vanilie, miezul samburilor de caise. Un tanar de 23 de ani A MURIT PE PLAJA. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro