Cum se prepara dorada mediteraneana, pestele cu gust divin

Cum se prepara dorada mediteraneana, pestele cu gust divin

Organismul uman are nevoie nu numai de un aport crescut de vitamine si minerale ci si de detoxifiere. Ingredientele necesare pentru patru portii sunt urmatoarele: ceapa - 150 de grame, ardei gras - 200 de grame, rosii cherry -200 de grame, sos de rosii, capere si patru pesti Dorada.

acum 59 luni (5 Nov 2016)

Organismul uman are nevoie nu numai de un aport crescut de vitamine si minerale ci si de detoxifiere. Din acest punct de vedere, pestele este un aliment indicat pentru o dieta echilibrata, in toate anotimpurile, cu efecte benefice asupra organismului.

Practic, un peste de calitate este extrem de sanatos daca este consumat in asociere, mai ales cu legume.

Un specialist in arta ne propune o reteta simpla de mancare savuroasa, din peste si legume, numita "Dorada in stil mediteranean".

Dorada, pe numele lui stiintific Sparus aurata, este un peste care traieste in Marea Mediterana, astfel ca este nelipsit din bucataria mediteraneana, atat pentru carnea sa alba, cat mai ales pentru gust. Este un peste care are putine oase, iar din acest punct de vedere modul de preparare este simplu.

Ingredientele necesare pentru patru portii sunt urmatoarele: ceapa - 150 de grame, ardei gras - 200 de grame, rosii cherry -200 de grame, sos de rosii, capere si patru pesti Dorada.

"Se toaca ardeiul gras, ceapa si rosiile si se pun in tigaie pentru doua-trei minute, la foc mare. Pese continut se adauga caperele si putin vin alb, iar la sfarsit se pune sosul de rosii.

Tot de la el aflam ca pestele dorada regala este recunoscut pentru carnea sa alba, bogata in proteine si vitamine si care are un gust total aparte. Benefice pentru sanatate sunt si caperele, fructe provenite din bazinul mediteraneean, care au proprietatea de a stimula procesul de detoxifiere a organismului. In general, este bine ca in alimentatie sa se consume peste si sa facem alternanta intre consumul de peste slab si peste gras. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro