Cum se prepara deliciosul iaurt de casa, cel mai sanatos preparat lactat. Produsul este gata in 4-5 ore

Cum se prepara deliciosul iaurt de casa, cel mai sanatos preparat lactat. Produsul este gata in 4-5 ore

Se adauga o lingurita de iaurt din comert Dupa ce se verifica temperatura, in laptele caldut se pune o lingurita de iaurt din comert si se amesteca bine pana cand s-a dispersat in tot lichidul.

acum 99 luni (7 Mar 2016)

Specialistii spun ca putem adauga in preparat si fructe, gemuri, miere sau nuci ori putina smantana, daca dorim sa iasa mai cremos.

Laptele de vaca, oaie sau capra se fierbe mai intai si se lasa apoi la racit pana cand ajunge in jurul valorii de 40?C. "Este recomandat ca laptele sa nu aiba mai mult de 40-45?C pentru ca iaurtul sa nu fie prea acru si sa nu lase o cantitate mare de zer", noteaza www.fabricadelapte.ro.

Se adauga o lingurita de iaurt din comert

Dupa ce se verifica temperatura, in laptele caldut se pune o lingurita de iaurt din comert si se amesteca bine pana cand s-a dispersat in tot lichidul. Tot in aceasta etapa, puteti introduce smantana pentru ca iaurtul sa fie mai cremos ori fructe proaspete, nuci, alune, gemuri sau miere pentru a-i da gustul dorit. Pentru a asigura fermentarea corespunzatoare, preparatul se lasa aproximativ 3 ore intr-o incapere incalzita ori vasele in care a fost turnata compozitia se pun intrun recipient cu apa calda.

"Dupa 3-4 ore, laptele formeaza un coagul, acesta fiind momentul in care se recomanda sa intrerupeti activitatea bacteriilor lactice pentru a evita acidifierea prea intensa a iaurtului, care ar putea deveni prea acru. Din acesta se poate lua inoculul pentru tura urmatoare de iaurt. Se recomanda pastrarea lui in frigider, pentru a nu se acri", spun specialistii. Cum se face mujdeiul, cel mai bun sos de usturoi, nelipsit de langa peste si friptura

Cum gatesti ciorba de burta perfecta, dupa reteta lui Radu Anton Roman. Secretul preparatului delicios care ia mahmureala cu mana, cate ore se fierbe

Cea mai buna fasole cu ciolan afumat, dupa o reteta din Baragan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro