Cum se prepara delicioasa "paine-girafa" in doua culori, pentru copiii mofturosi
Ingrediente: 300 grame faina 1 lingurita drojdie uscata 1 lingurita zahar 1 lingurita rasa de sare 15 mililitri ulei 180 grame apa calduta 25 grame ciocolata neagra (80%) topita Mod de preparare: Framantam toate ingredientele cu exceptia ciocolatei.
Ingrediente:
300 grame faina
1 lingurita drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita rasa de sare
15 mililitri ulei
180 grame apa calduta
25 grame ciocolata neagra (80%) topita
Mod de preparare:
Framantam toate ingredientele cu exceptia ciocolatei. Ungem fiecare bila de aluat cu ulei, apoi lasam la dospit circa o ora, potrivit miramirc.com.
Bila de aluat o rulam, apoi o impartim in 8 parti. Luam o bucata de aluat alb si una de aluat maro. Cea alba o intindem cu sucitorul cat sa obtinem o latime ca sa inveleasca aluatul maro.
FOTO miramirc.com
Repetam de inca 7 ori. Rulourile de aluat obtinute le asezam in forma tapetata cu hartie de copt cate 3, apoi 3 si inca doua.
Lasam la dospit inca 30 minute;
Lasam painea sa se raceasca, acoperita cu un prosop curat, apoi feliem. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro