Cum se prepara chiftelele manastiresti din fasole, o reteta vegetariana care te face sa uiti de carne

Cum se prepara chiftelele manastiresti din fasole, o reteta vegetariana care te face sa uiti de carne

Chiar daca nu suntem in perioada unuia dintre posturile importante tinute de crestini, tinand insa cont ca regimul vegetarian a capatat, in ultimii ani, o raspandire semnificativa, ne-am gandit sa va prezentam o reteta speciala, fara carne, dar deosebit de gustoasa.

acum 41 luni (26 Aug 2016)

Chiar daca nu suntem in perioada unuia dintre posturile importante tinute de crestini, tinand insa cont ca regimul vegetarian a capatat, in ultimii ani, o raspandire semnificativa, ne-am gandit sa va prezentam o reteta speciala, fara carne, dar deosebit de gustoasa.

Este vorba despre preparatul numit "chiftele din fasole boabe cu garnitura din orez", asa cum se regaseste el in volumul "Mancaruri si dulciuri de post", publicat de prezbitera Garoafa Coman in anul 1994, la Editura Bizantina.

Este de adaugat ca volumul are binecuvantarea arhimandritului Sofian Boghiu, egumenul manastirii Antim din Bucuresti, asa ca reteta nu este doar in masura a fi pe placul vegetarienilor, ci poate satisface, cu siguranta, si exigentele crestinilor-ortodocsi practicanti, deprinsi cu asprimea posturilor.

Mai mult decat atat, indraznim sa spunem ca preparatul este si pe gustul carnivorilor, caci are o savoarea aparte (numai cine a gustat poate sa inteleaga cu adevarat), de nici nu zici ca mancarea este facuta doar din legume si cereale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro