Cum se prepara cel mai delicios magiun de prune, fara zahar. Secretele preparatului traditional, ca la bunica

Cum se prepara cel mai delicios magiun de prune, fara zahar. Secretele preparatului traditional, ca la bunica

Cum se prepara magiunul de prune "Se spala prune bine coapte, se scurg si li se scot samburii. Nu prea multa, pentru ca o sa asteptati mult sa se evapore, nici prea putina, ca se vor arde prunele de la fund, doar cat sa acopere ceaunul cu doua degete de apa.

acum 66 luni (6 Sep 2017)

Magiunul de prune este o delicatesa ce poate fi folosita la gogosi, prajituri sau alte preparate culinare. Totodata, are numeroase efecte benefice: reduce riscul constipatiei, determina scaderea colesterolului, previne aparitia maladiilor cardiovasculare si obezitatea, previne aparitia imbatranirii precoce si a celulitei si diminueaza stresul.

Cum se prepara magiunul de prune

"Se spala prune bine coapte, se scurg si li se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau, daca sunt multe, intr-un cazan mai mare. Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si sa se moaie. Se trec printr-o sita mai rara (ciur), se pun din nou pe foc, amestecand mereu, pana se leaga magiunul cat trebuie.

Prunele trebuie sa fie bine coapte, pentru ca magiunul sa nu fie acru.

Magiunul trebuie sa fie bine legat, ca sa nu mucegaiasca in timpul iernii.

Pentru ca magiunul sa iasa gustos si aromat trebuie sa tineti cont de cateva astepcte. Pentru a preveni afumarea trebuie sa amestecati constant, in special in partea finala a procesului de preparare, si sa aveti un foc mic dar constant.

Sterilizarea borcanelor

Spalati prunele si scurgeti-le de apa (traditional, printr-un tifon). Nu prea multa, pentru ca o sa asteptati mult sa se evapore, nici prea putina, ca se vor arde prunele de la fund, doar cat sa acopere ceaunul cu doua degete de apa.

Foc mic

Fierbeti, amestecati, fierbeti, amestecati, fierbeti, amestecati, fierbeti timp de 4-5 ore, pana cand magiunul scade (cam la 70% din volumul initial) are culoarea visiniu intunecata, aproape neagra, consistenta unei smantani cleioase si se desprinde de pe marginea ceaunului asemeni mamaligii. Cand se raceste, lingura trebuie sa stea dreapta in el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro