Cum se prepara cel mai delicios bors romanesc, dupa reteta regretatului gastronom Radu Anton Roman

Ingrediente bors: - o jumatate de kilogram de malai - un kilogram de tarate de grau - o paine neagra - o lingura de drojdie de bere Ingrediente bors romanesc: - 500 de grame de piept de vita - un os mare, cu maduva - 1-2 litri de supa de carne - 2 cepe - un morcov - o felie varza - o radacina de patrunjel - o sfecla rosie - un pastarnac - o telina - 4-5 cartofi - un litru de bors - sare, piper boabe - o cana smantana - foi verzi de leustean, marar, patrunjel, telina - 3 patlagele rosii (poate fi folosit si bulion, 2 linguri) Mod de preparare bors Mai intai se pun la dospit, timp de o noapte, drojdia, malaiul si o strachina de tarate amestecate cu un litru de apa calduta.

acum 55 luni (1 Mar 2016)

Un nume recunoscut in arta culinara autohtona, maestrul bucatariei traditionale romanesti Radu Anton Roman a lasat in urma sa numeroase retete, care mai de care mai gustoase.

In primul volum al cartii sale "Povestile bucatariei romanesti", gastronomul a amintit o reteta inspirata de maiestria Sandei Marin, fiica marelui geograf Simionescu, care "a ramas o autoritate sigura a zilelor noastre, iar asta nu pentru ca retetele ei au fost mai bune sau mai numeroase decat ale altora, ori mai limpede si mai convingator scrise, ci pentru ca Sanda Marin a propus bucataria cea mai apropiata de traditia si mai ales de realitatea, de posibilitatea romaneasca: cartea ei cu zeci de editii e legata in primul rand de ce se gaseste si deci de ce se mananca, de mii de ani, in Carpati", dupa cum scria acesta. Ingrediente bors: - o jumatate de kilogram de malai - un kilogram de tarate de grau - o paine neagra - o lingura de drojdie de bere Ingrediente bors romanesc: - 500 de grame de piept de vita - un os mare, cu maduva - 1-2 litri de supa de carne - 2 cepe - un morcov - o felie varza - o radacina de patrunjel - o sfecla rosie - un pastarnac - o telina - 4-5 cartofi - un litru de bors - sare, piper boabe - o cana smantana - foi verzi de leustean, marar, patrunjel, telina - 3 patlagele rosii (poate fi folosit si bulion, 2 linguri) Mod de preparare bors Mai intai se pun la dospit, timp de o noapte, drojdia, malaiul si o strachina de tarate amestecate cu un litru de apa calduta. Punem la fier si zarzavatul, iar dupa 20 de minute de fiert adaugam in oala si cartofii. Se toaca foile de leustean, marar, patrunjel, telina, se bat cu smantana, iar la sfarsit se adauga borsul, care se potriveste cu sare si piper. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro