Cum se prepara cel mai bun sos de vin rosu pentru friptura: reteta simpla care merge cu carnea de porc, de vita si de miel

Cum se prepara cel mai bun sos de vin rosu pentru friptura: reteta simpla care merge cu carnea de porc, de vita si de miel

unt 1 ceapa mica rosie 1 catel de usturoi 2 linguri rase de faina 2 lingurite rase de zahar brun 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat sare si piper Mod de preparare: Topim untul intr-un vas de dimensiuni medii, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le sotam la foc mic pentru 10 minute.

acum 96 luni (8 Jun 2016)

Secretul unei fripturi bune consta de cele mai multe ori in calitatea si prospetimea carnii, dar mai ales in sosul pe care alegi sa il adaugi.

Site-ul cevabun.ro propune un sos din categoria celor clasice, care se serveste la fripurile de vita, miel sau porc. Preparat pe foc, sosul de vin rosu va da carnii o aroma fructata. Ingrediente: 300 ml vin rosu sec pentru gatit 20 ml vin rosu de desert (licoros) 25 gr. unt 1 ceapa mica rosie 1 catel de usturoi 2 linguri rase de faina 2 lingurite rase de zahar brun 1 lingurita de rozmarin proaspat, tocat sare si piper

Mod de preparare:

Topim untul intr-un vas de dimensiuni medii, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le sotam la foc mic pentru 10 minute. Punem si zaharul, il lasam sa se topeasca, iar apoi dam vasul jos de pe foc.

Sosul de vin rosu se serveste fierbinte, alaturi de fripturi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro