Cum se prepara cei mai gustosi mititei: ingredientele secrete care-i fac pufosi si le dau un gust special
Ingredinetele necesare 1 kg carne de ceafa de vita, cu tot cu grasime 100 de grame de seu de vita, care poate fi inlocuit cu seu de oaie sau cu carne grasa de oaie 500 de grame de oase de vita cu maduva, care se fierb bine in apa si zeama se lasa sa scada 2 linguri de sare 1 capatana de usturoi Condimente "1 lingurita de cimbru pudra, 1 lingurita de enibahar, trei sferturi de lingurita de piper proaspat macinat, trei sferturi de lingurita de coriandru, o jumatate de linguria de chimion pisat, o jumatate de lingurita de anason pisat marunt, 3-4 lingurite bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de zeama de lamaie, 1 lingura de ulei.
Pentru cei care prefera sa cumpere micii gata preparati, nutritionistii atrag atentia asupra preparatelor respective, sustinand ca au in compozitie produse ce pot dauna sanatatii, tocmai de aceea recomanda prepararea acestor produse in gospodaria proprie.
Ingredinetele necesare
1 kg carne de ceafa de vita, cu tot cu grasime
100 de grame de seu de vita, care poate fi inlocuit cu seu de oaie sau cu carne grasa de oaie
500 de grame de oase de vita cu maduva, care se fierb bine in apa si zeama se lasa sa scada
2 linguri de sare
1 capatana de usturoi
Condimente
"1 lingurita de cimbru pudra, 1 lingurita de enibahar, trei sferturi de lingurita de piper proaspat macinat, trei sferturi de lingurita de coriandru, o jumatate de linguria de chimion pisat, o jumatate de lingurita de anason pisat marunt, 3-4 lingurite bicarbonat de sodiu, 1 lingurita de zeama de lamaie, 1 lingura de ulei.
Prepararea micilor este un procedeu complex, deloc usor
In prima etapa se curata carnea de pielita si se da prin masina de tocat de doua ori, prin sita mica, dupa care se lasa putin la rece.
Pe urma se stinge o lingura de bicarbonat cu zeama de lamaie si se pune peste carne. In acest timp se adauga treptat amestecul de condimente, si zeama de oase de vita.
Odata terminat procesul de framantare, compozitia se lasa la rece pana a doua zi cand se va amesteca cu restul de zeama de oase de vita. Se stoarce si strecoara bine zeama de usturoi, dupa ce a stat aproximativ o jumatate de ora, dupa care se adauga peste carne, amestecand inca un sfert de ora, dupa care se da din nou la rece pentru cateva ore. Reteta Sandei Marin
Cecilia Maria Zapan a scris, sub pseudonimul Sanda Marin, volumul "Carte de bucate"care insumeaza sfaturi culinare, dar o intreaga colectie de retete delicioase, printre care si reteta mic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro