Cum se prepara cea mai simpla dulceata de capsune: ingredientele secrete care-i dau savoare

Cum se prepara cea mai simpla dulceata de capsune: ingredientele secrete care-i dau savoare

Dulceata de capsune reuseste sa capteze tot parfumul acestor fructe deosebite si reprezinta o modalitate ideala de pastrare pentru iarna a fructelor. Diferenta dintre dulceata si gem este data de consistenta: in dulceata fructele sunt relativ intregi (sau bucati mari), in vreme ce gemul este o pasta uniform, si de cantitatea de zahar folosita, dulceata fiind mai dulce.

acum 29 luni (6 Jun 2018)

Dulceata de capsune reuseste sa capteze tot parfumul acestor fructe deosebite si reprezinta o modalitate ideala de pastrare pentru iarna a fructelor. Diferenta dintre dulceata si gem este data de consistenta: in dulceata fructele sunt relativ intregi (sau bucati mari), in vreme ce gemul este o pasta uniform, si de cantitatea de zahar folosita, dulceata fiind mai dulce.

Alaturi de tanti Maria Popa, o pasionata a bucatariei, va prezentam cea mai simpla reteta de dulceata de capsune.

Ingrediente necesare:

1 kilogram de capsune,

1 kilogram de zahar,

zeama de la o jumatate de lamaie. Vasul in care au fost puse fructele pentru dulceata de capsune se lasa peste noapte in frigider.

Aveti nevoie de trei borcane mici pe care trebuie sa le spalati bine, sa le limpeziti in mai multe ape si sa le scufundati pentru cateva secunde intr-un vas cu apa care fierbe, pentru a le steriliza. Scoateti-le cu grija din apa si lasati-le cu gura in jos pe un prosop curat, sa se scurga bine si sa se usuce. Dupa ce dulceata de capsune a fiert si a scazut pe jumatate, adaugati zeama de lamaie si apoi opriti focul.

Pentru a verifica daca a fiert suficient luati cu o lingura putin gem de capsuni din oala in care au fiert fructele si puneti pe farfurie. Daca acesta se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata. Puneti imediat si capacele si lasati borcanele acoperite cu un prosop mai gros, pana se racesc. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro