Cum se prepara budinca de salau

Cum se prepara budinca de salau

Din cealalta jumatate se face o tocatura in care se adauga galbenusurile, miezul de la o felie de paine, muiat si stors bine, ceapa taiata marunt si prajita in unt, patrunjel taiat fin, sardelele spalate bine si fara oase sau o lingurita de pasta de peste, sare si pier.

acum 25 luni (16 Jul 2017)

Ingrediente:

1 salau de 1,5 kg, 2 galbenusuri, 1 felie paine, 1 ceapa mica, 3 linguri unt, cateva frunze patrunjel, 2 sardele sau 1 lingura pasta de peste (ansoa), sare, piper. Se taie capul si coada, se scoate triunchiul de pe oase si se indeparteaza pielea. Jumatate de peste se taie in bucati mici potrivite, se da sare si se lasa acoperit la o parte. Din cealalta jumatate se face o tocatura in care se adauga galbenusurile, miezul de la o felie de paine, muiat si stors bine, ceapa taiata marunt si prajita in unt, patrunjel taiat fin, sardelele spalate bine si fara oase sau o lingurita de pasta de peste, sare si pier. Se unge o forma de tabla cu unt, se asaza un rand de umplutura, apoi un rand de bucatele de peste si asa mai departe, pana am asezat totul in forma. Se amesteca pe foc jumatate lingura de unt cu tot atata faina, se stinge cu zeama de peste strecurata si se lasa sa dea clocote. Budinca se rastoarna si se serveste cu sosul de mai sus. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro