Cum se prepara budinca de piscoturi, o prajitura simpla, cu un gust fabulos

Cum se prepara budinca de piscoturi, o prajitura simpla, cu un gust fabulos

Ingrediente: 150 g piscoturi, 50 g stafide, 1 lingura fructe zaharisite, 1/2 l lapte, 120 g zahar, 1/2 baton vanilie sau zahar vanilat, 3 oua, unt pentru uns forma, Mod de preparare: Intr-o forma rotunda de tabla, cu peretii drepti, bine usa cu unt, se asaza piscoturile in randurile incrucisate, iar intre randuri se pun stafide si bucatele mici de fructe zaharisite.

acum 81 luni (10 Oct 2017)

Ingrediente:

150 g piscoturi, 50 g stafide, 1 lingura fructe zaharisite, 1/2 l lapte, 120 g zahar, 1/2 baton vanilie sau zahar vanilat, 3 oua, unt pentru uns forma, Mod de preparare:

Intr-o forma rotunda de tabla, cu peretii drepti, bine usa cu unt, se asaza piscoturile in randurile incrucisate, iar intre randuri se pun stafide si bucatele mici de fructe zaharisite.

Separat se face o crema de vanilie in felul urmator: se pune la foc 1/2 litru de lapte fierbinte cu 120 g zahar si o jumatate de beton de vanilie; Se lasa sa stea 10 minute, ca sa fie piscoturile bine patrunse de crema, inainte de a pune bundica la foc. Se acopera si se pune sa fiarba 40 de minute la cuptor, pe baie de apa. Cand budinca este gata se lasa 10 minute deoparte, sa se racoreasca putin in forma, se rastoarna si se serveste calda, cu sos de zahar ars.

Aceeasi budinca se poate pregati cu cafea neagra, 2 linguri de cacao sau 3 linguri de ciocolata rasa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro