Cum se pregateste dulceata de zmeura. Secretele unui preparat delicios si rafinat

Cum se pregateste dulceata de zmeura. Secretele unui preparat delicios si rafinat

Toate ingredientele incep cu Z, usor de tinut minte Zmeura proaspat culeasa 1kg Zahar 700 gr Zeama de la o jumatate de lamaie Mod de preparare Zmeura proaspat culeasa se spala sub un jet de apa foarte rapid, dar cu multa grija pentru a nu se sfarama.

acum 64 luni (9 Jun 2018)

Andreea Ciobanu este o economista din Vaslui care de aproape trei ani a dezvoltat in zona Coasta Neagului o afacere bio de succes. Pe langa cultura de fructe de padure, produce fructe si dulceturi dupa retete traditionale.

Va prezentam o reteta de dulceata de zmeura, propusa de Andreea Ciobanu, un preparat "ca pe vremea bunicilor!

Toate ingredientele incep cu Z, usor de tinut minte

Zmeura proaspat culeasa 1kg

Zahar 700 gr

Zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Zmeura proaspat culeasa se spala sub un jet de apa foarte rapid, dar cu multa grija pentru a nu se sfarama. Se lasa la scurs cateva minute pe un servetel de hartie. Apoi se aseaza in oala un strat de zmeura, un strat de zahar si tot asa pana cand utimul strat sa ramana cu zahar. In cazul dulcetii de zmeura, se fierbe la foc iute de lemne in oala de fonta, de cupru sau orice oala cu fundul foarte gros. Se ia spuma pe masura ce se formeaza, se adauga zeama de lamaie si se amesteca in oala foarte, foarte incet, ca zmeura sa ramana intreaga. Daca este suficient de inchegata, se ia de pe foc, se da deoparte, se toarna in borcane sterilizate.

Mai puteti citi:

Reteta de piftie de porc care nu te va trada niciodata. Cat trebuie sa fiarba si cum se amesteca faina de porumb pentru a iesi perfecta ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro