Cum se pregatesc autoritatile sa faca fata ninsorilor abundente

Cum se pregatesc autoritatile sa faca fata ninsorilor abundente

Prin urmare, autoritatile locale sunt nevoite sa asigure spatii de cazare celor ramasi blocati in trafic departe de casa, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, intr-o declaratie de presa. Cod galben de vreme rea, in aproape toata tara Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, pentru 31 de judete din sudul, centrul, estul si nordul tarii, valabila de vineri seara.

acum 63 luni (26 Dec 2014)

Prin urmare, autoritatile locale sunt nevoite sa asigure spatii de cazare celor ramasi blocati in trafic departe de casa, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, intr-o declaratie de presa.

Mai exact, autoritatile locale din zonele vizate de Codul galben trebuie sa fie pregatite sa intervina cu utilaje de deszapezire, dar si cu material antiderapant pe toate drumurile, in special pe autostrazi, drumuri nationale si judetene.

Monica Dajbog a amintit ca este de recomandat ca soferii care pleaca la drum sa respecte regulile de circulatie, dar si indicatiile agentilor din trafic.

Activitatea elicopterelor SMURD, reluata de joi

"Pentru zonele care vor fi afectate de viscol si ninsoare, este obligatorie echiparea autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna", a subliniat Monica Dajbog, adaugand ca activitatea elicopterelor SMURD a fost reluata incepand de joi, in toate punctele de operare aero-medicala din Bucuresti, Targu-Mures, Iasi, Galati, Craiova si Arad. Fortele MAI s-au mobilizat in toate judetele vizate de atentionarile de viscol si ninsori, iar Departamentul pentru Situatii de Urgenta va coordona toate misiunile care presupun interventia pentru salvarea unor persoane aflate in pericol", a declarat Dajbog.

Cod galben de vreme rea, in aproape toata tara

Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, pentru 31 de judete din sudul, centrul, estul si nordul tarii, valabila de vineri seara.

Incepand de duminica, ora 20.00 si pana luni, la ora 23.00, vor fi sub atentionare Cod galben Capitala si judetele Ilfov, Giurgiu, Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman, Arges, Valcea, Dambovita, Prahova, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Neamt, Suceava, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, B... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro