Cum se pregatesc autoritatile pentru vremea rea. Ministerul de Interne a dispus masuri pentru a preveni producerea unor situatii de urgenta

Cum se pregatesc autoritatile pentru vremea rea. Ministerul de Interne a dispus masuri pentru a preveni producerea unor situatii de urgenta

Echipele de interventie, pregatite sa intervina Totodata, viceprim-ministrul pentru securitate nationala s-a asigurat ca efectivele MAI -- pompieri, jandarmi si politisti, sunt pregatite sa actioneze in zonele unde se vor manifesta ninsori si intensificari ale vantului, astfel incat sa fie asigurata functionarea sistemelor de utilitati publice pentru populatie si sa nu se produca blocaje pe principalele artere rutiere.

acum 57 luni (30 Nov 2014)

Concret, Gabriel Oprea a dispus inspectoratelor judetene sa activeze grupele operative in orice moment, daca situatia o va impune, pentru "a gestiona cu celeritate orice situatie", arata un comunicat de presa.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne -- politisti, jandarmi, pompieri -- se afla in acest moment mobilizate in dispozitivul curent de interventie pentru a actiona cu autospeciale si mijloace tehnice, in sprijinul cetatenilor din zonele afectate de fenomenele meteorologice. Prefectii vor trebui sa coordoneze direct actiunile de prevenire a unor situatii de urgenta cauzate de ninsori sau de alte fenomene meteorologice.

Cod galben in peste 70% din judetele tarii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionare de cod galben de ninsori si intensificari ale vantului valabila de luni, 1 decembrie a.c., ora 14,00 pentru 27 de judete si municipiul Bucuresti.

Echipele de interventie, pregatite sa intervina

Totodata, viceprim-ministrul pentru securitate nationala s-a asigurat ca efectivele MAI -- pompieri, jandarmi si politisti, sunt pregatite sa actioneze in zonele unde se vor manifesta ninsori si intensificari ale vantului, astfel incat sa fie asigurata functionarea sistemelor de utilitati publice pentru populatie si sa nu se produca blocaje pe principalele artere rutiere.

Ministerul Afacerilor Interne recomanda conducatorilor auto sa se informeze asupra conditiilor de drum si sa respecte cu strictete indicatiile Politiei Rutiere, sa manifeste o conduita preventiva in timpul deplasarilor pe drumurile publice. Conducatorii auto au obligatia sa nu opreasca ori sa stationeze pe traseele pe care se deplaseaza mijloacele de transport public pentru a permite interventia mijloacelor de deszapezire. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro