Cum se pregateau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care ii face pufosi

Cum se pregateau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care ii face pufosi

Ingrediente: 1 kg carne de vaca (gat, coada, antricot) 500 g carne porc (pulpa) 1 varf de cutit de chimen pisat 1 lingurita de boia 1 lingurita de cimbru uscat 1 varf de cutit de ienibahar 1 capatana de usturoi, sare, piper, dupa pofta 2 linguri de smantana nefermentata (frisca) 4 linguri de supa carne Mod de preparare: Se toaca repetat carnea, de 3-4 ori, se sareaza, se lasa sa respire la rece 5 ore.

acum 47 luni (9 Mar 2017)

"Dupa parerea mea, la care tin destul de mult, chiar daca-s subiectiv din cand in cand, asa se faceau micii odata, chiar si-n Muntenia, cu smantana nefermentata.

Ingrediente:

1 kg carne de vaca (gat, coada, antricot)

500 g carne porc (pulpa)

1 varf de cutit de chimen pisat

1 lingurita de boia

1 lingurita de cimbru uscat

1 varf de cutit de ienibahar

1 capatana de usturoi, sare, piper, dupa pofta

2 linguri de smantana nefermentata (frisca)

4 linguri de supa carne

Mod de preparare:

Se toaca repetat carnea, de 3-4 ori, se sareaza, se lasa sa respire la rece 5 ore. Se amesteca cu restul bunatatilor (mai putin frisca) si se mai toaca o data si iar se lasa o noapte, la rece, sa se primeasca intre ele. Acum sunt numai buni de jar, iar ca fagul de Nasaud nu stiu vreun lemnut sa arda.

"Renumit prin vinurile sale albe si seci, deosebit de expresive, Ardealul e totusi matca tariilor de fructe, a rachiurilor dublu distilate din prune amestecate, cel mai des, cu mere si pere. O Feteasca Regala de Apold, sa scartaie intre dinti de seaca si sa lumineze primavaratic", scria Radu Anton Roman.

Gazetarul, indragostit de bucatarie

In cei 57 de ani de viata, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vanator si pescar sportiv, a publicat poezii, insemnari de calatorie, romane si eseuri, fiind implicat in mai multe proiecte de televiziune si publicatii, dedicandu-se din anul 1997 si domeniului gastronomic.

Va recomandam si:

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. Ce substanta minune contine si de ce trebuie mancat zdrobit

Cum faci cei mai buni ardei umpluti ca in Bucovina. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro