Cum se pot pastra alimentele fara sa le punem la frigider

Cum se pot pastra alimentele fara sa le punem la frigider

Resturile de carnati sau sunca taiata se pun intr-un borcan curat de sticla si rastorni peste ele o farfurie de portelan. Carnatul intreg netaiat se pastreaza bine, ungandu-l cu untdelemn si acoperind capatul inceput cu hartie de argint (staniol) si, daca ai multa hartie de argint, e bine de acoperit chiar tot carnatul. Strugurii se conserva foarte bine daca sunt tinuti in cutii de carton, pe fundul carora se presara un strat de rumegus de lemn.

acum 25 luni (10 Jul 2017)

Legumele verzi trebuie ferite de soare. Se pastreaza in pungi de hartie sau in plasele cu gauri in care este ambalata.

Ciupercile se pastreaza numai in pungi de hartie si in niciun caz in folie. Ca sa nu se innegreasca pana la preparare, se tin in solutie diluata de apa cu otet.

Pestele crud va fi pastrat cel mult 12 ore la intuneric, invelit intr-o carpa inmuiata in otet de vin.

Salata, castraveti in otet sau legume puse in borcane de metal sau de sticla si din care s-a luat o parte trebuie acoperite cu putin alcool curat, ceea ce impiedica mucegaiul sau acritul.

Pe compoturile fierte la "bain-marie" sau chiar pe marmelade se pune o foita de sugativa muiata in rom, chiar rom simplu pe deasupra. Alcoolul de pe legume sau romul de pe compoturi se arunca inaintea intrebuintarii resturilor.

Faina, crupele, zaharul, macaroanele nu trebuie sa stea in frigider, se pot pastra in incaperi uscate si bine aerisite, in pachete de hartie, in saci ori in vase inchise, cel mult sase luni.

Resturile de carnati sau sunca taiata se pun intr-un borcan curat de sticla si rastorni peste ele o farfurie de portelan. Carnatul intreg netaiat se pastreaza bine, ungandu-l cu untdelemn si acoperind capatul inceput cu hartie de argint (staniol) si, daca ai multa hartie de argint, e bine de acoperit chiar tot carnatul.

Resturi de friptura sau cotlete fripte se conserva saptamani intregi acoperindu-le complet cu grasime. Inainte de intrebuintare, se ia grasimea la o parte si incalzesti incet carnea, punand putina apa sau supa.

Untul proaspat se pastreaza mai mult timp proaspat infasurandu-l intr-o carpa de olanda muiata in apa sarata.

O jumatate de lamaie ramasa o pui cu partea taiata pe sare si asa o poti conserva zile intregi, si intr-o sticla inceputa de untdelemn pui putina sare sa nu rance... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro