Cum se plimba in libertate un criminal care a ucis cu sange rece un adolescent acum 10 ani in Spania

Cum se plimba in libertate un criminal care a ucis cu sange rece un adolescent acum 10 ani in Spania

In urma cu mai bine de 10 ani, mai exact in anul 2004, un adolescent de 17 ani era gasit inecat intr-un bazin de la o ferma din localitatea spaniola Pechina, unde si muncea. Cercetarile efectuate de politisti au scos la iveala ca Zagrean Simion, un bistritean din Lesu, impreuna cu Dragota Leon, un alt consatean si in complicitate cu cetateanul spaniol Juan Luis C., proprietarul fermei unde muncea adolescntul, i-au aplicat acestuia multiple lovituri cu o bata de lemn si cu o rozeta de robinet, dar si cu mainile si picioarele.

acum 86 luni (4 Dec 2015)

In urma cu mai bine de 10 ani, mai exact in anul 2004, un adolescent de 17 ani era gasit inecat intr-un bazin de la o ferma din localitatea spaniola Pechina, unde si muncea. Potrivit Gazeta de Bistrita, desi adolescentul avea urme vizibile de violenta, politia spaniola a precizat ca moartea acestuia s-a datora "insuficientei respiratorii acute consecutive unei asfixii mecanice", adica s-ar fi inecat in bazinul adanc de 5 metri in care a fost gasit fara suflare. De asemenea, potrivit medicilor legisti, tanarul a fost lovit destul de serios inainte de a se ineca, intre leziunile provocate de lovituri si deces existand o legatura de cauzalitate directa. Cercetarile efectuate de politisti au scos la iveala ca Zagrean Simion, un bistritean din Lesu, impreuna cu Dragota Leon, un alt consatean si in complicitate cu cetateanul spaniol Juan Luis C., proprietarul fermei unde muncea adolescntul, i-au aplicat acestuia multiple lovituri cu o bata de lemn si cu o rozeta de robinet, dar si cu mainile si picioarele.

Dupa ce adolescentul a fost imobilizat ca urmare a loviturilor primite, Zagrean Leon l-a sugrumat cu ambele maini si, ajutat de Dragota Leon, l-a aruncat in bazinul colector de irigatii, adanc de 5 metri. Se pare ca adolescentul a fost omorat pentru o presupusa datorie in valoare de 2500 de euro pe care acesta ar fi avut-o la calau. Instanta il judeca pe Zagrean din 2013 in...libertate Simion Zagrean a fost arestat abia in 2010, urmand ca un an mai tarziu sa fie si trimis in judecata, alaturi de complicii sai. Asta in ciuda faptului ca Zagrean, potrivit Gazeta de Bistrita, ar mai fi savarsit 6 luni de inchisoare in Spania pentru o agresiune. De asemenea, se banuieste ca acesta s-ar fi ocuoat si cu traficul de carne vie, infractiuni pentru care, se pare, nu a fost pedepsit. Va mai recomandam: Unul dintre cei mai sadici criminali din Bistrita-Nasaud din ultimul deceniu si-a primit "rasplata": 25 de ani de inchisoare si daune morale de 125.000 de lei Povestea crimina... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro