Cum se masoara iutimea ardeilor si de ce este bine sa ii folosim in alimentatie

Cum se masoara iutimea ardeilor si de ce este bine sa ii folosim in alimentatie

Scala poarta numele inventatorului sau - un farmacist american pe nume Wilbur Scoville, care in 1912 a inventat o metoda de a masura concentratia de capsaicina din alimentele picante.

acum 96 luni (27 Jun 2016)

Scala poarta numele inventatorului sau - un farmacist american pe nume Wilbur Scoville, care in 1912 a inventat o metoda de a masura concentratia de capsaicina din alimentele picante. Cei mai dintre cei pe care ii am anul acesta sunt din soiul Red Habanero, care se situeaza pe locul 10 in lume. Sunt insa atat de iuti, incat o muscatura mica provoaca instantaneu transpiratie la nivelul capului", spune Eduard Hoffman.

Acesta afirma ca ardei iuti sunt relativ usor de intretinut. Incepand de la sfarsitul lunii decembrie, semintele se pun la incoltit in ghivece mici, pe pervaz. In luna aprilie, se muta plantutele in ghivece mai mari si se scot pe balcon.

"Trebuie udati zilnic, iar la doua saptamani le administrez 5-10 grame de ingrasamant pentru legume. Important este ca plantele sa fie conduse in sus, pe bete de sustinere (bambus sau lemn). Cu putin efort, din 7 pana la 10 plante se poate asigura necesarul de consum pentru tot anul (chiar si pentru conservat in borcane). Pe scala Scoville, ardeii nostri iuti se incadreaza la 1.500.000 de unitati de capsaicina (foarte iuti)", adirma aradeanul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro