Cum se manifesta substanta care provoaca cel mai des afectiuni cardiace: "Poti fi gras cu colesterol bun"

Cum se manifesta substanta care provoaca cel mai des afectiuni cardiace:

Iar tratamentul decis de medic nu face sa te simti mai bine, mai odihnit, nu taie durerile de cap, nici ametelile, ci pur si simplu iti prelungeste viata si evita moartea prematura sau subita", spune medicul Otilia Tiganas.

acum 80 luni (12 Nov 2017)

Medicul Otilia Tiganas spune ca, pana in momentul in care colesterolul ajunge in celule, trece prin sange, unde este usor de depistat, la analize. Mai exact, risc pentru infarct de miocard si accident vascular cerebral, egal paralizie. El colesterolul si hipertensiunea arteriala, sunt cele mai dovedite, clare, limpezi, sigure riscuri la bolile vaselor si ale inimii. Cat timp e mare, el lucreaza tacut, distrugand vasele (ateroscleroza, placi de aterom), dar tu nu simti nimic in corp. Nu te doare, nu te apasa, nu transpiri, nu tremuri, nu nimic. Iar tratamentul decis de medic nu face sa te simti mai bine, mai odihnit, nu taie durerile de cap, nici ametelile, ci pur si simplu iti prelungeste viata si evita moartea prematura sau subita", spune medicul Otilia Tiganas. Otilia Tiganas spune ca nu neaparat un regim de tip vegetarian este cheia, ci un regim cu alimente fara colesterol.

Alimentele cu aportul cel mai mare de colesterol: ficat, creier, smantana, laptele nedegresat, frisca, branzeturile din lapte nedegresat, oul si grasimile animale.

Otilia Tiganas precizeaza ca substanta n-are nimic in comun cu obezitatea. "Poti fi gras cu colesterol bun sau foarte slab cu colesterol urias. Exista si copii cu colesterol mare fiindca, asa cum spuneam, treaba asta e determinata genetic", mai completeaza medicul Otilia Tiganas. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro