Cum se manifesta autofobia, frica crunta de-a fi singur. "Apare tot mai des intre 20 si 30 de ani, in majoritate la femei"

Cum se manifesta autofobia, frica crunta de-a fi singur.

Persoanele afectate de aceasta autofobie devin brusc agitate atunci cand nu sunt inconjurate de oameni, avand chiar necesitatea de a imparti aceeasi camera cu altcineva. "Ca si medicamentatie, persoanelor ce sufera de aceasta teama li se recomanda administrarea de anxiolotice, cu rolul de a tine in frau aceasta senzatie acaparanta de frica.

acum 46 luni (8 Oct 2016)

Persoanele afectate de aceasta autofobie devin brusc agitate atunci cand nu sunt inconjurate de oameni, avand chiar necesitatea de a imparti aceeasi camera cu altcineva. Atunci cand se simt parasite, date la o parte sau pur si simplu singure, aceste persoane au atacuri de panica, stari depresive si alte manifestari de ordin fizic si psihic.

Dupa cum precizeaza psihologul Bianca Achimescu, "persoanele care sufera de autofobie sunt nelinistite daca nu se afla in preajma altor oameni, pot avea nevoie sa stea cu cineva chiar in aceeasi camera pentru toata viata, e drept, in cazuri mai rare. Cand sunt singure, aceste persoane sufera de anxietate extrema, atacuri, regurgitatii si alte reactii emotionale si fizice."

Autofobii au o teama constanta de a nu fi iubiti sau recunoscuti

"Frica extrema de a fi singur face parte din categoria tulburarilor mentale si implica o paleta variata de simptome fiziologice si emotionale. Simptomele cuprind credinta anormala ca exista o forma constanta de pericol daca nu se afla langa un alt individ", mai spune Bianca Achimescu.

"Ca si medicamentatie, persoanelor ce sufera de aceasta teama li se recomanda administrarea de anxiolotice, cu rolul de a tine in frau aceasta senzatie acaparanta de frica.

O solutie pentru tratarea autofobiei este terapia congnitiv-comportamentala si aceasta consta in incercarea de a schimba unele reactii de comportament ale pacientilor, in cazurile in care factorul declansator al starii de disconfort si a suferintei exista si este cunoscut. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro