Cum se intretine caroseria masinii prin metode simple: ponturi de la specialisti

Cum se intretine caroseria masinii prin metode simple: ponturi de la specialisti

"Este important sa se curete cat mai repede masina in momentul in care aceasta se murdareste, dar conteaza si mai mult cu ce ce se curata. Respectiva ceara se aplica pe caroserie (exceptie fac elementele din sticla si cauciuc) cu ajutorul unui burete umed si se curata cu o carpa din bumbac moale sau microfibra odata ce se usuca.

acum 67 luni (16 May 2017)

Spalarea masinii cu regularitate, ceruirea ei, ingrijirea zgaraiturilor marunte sau alte lucrari simple de intretinere sunt doar cateva dintre secretele care pot prelungi viata unei masini.

Spalata si ceruita

Daca masina se conduce rar sau nu este folosita pentru un timp indelungat, este indicat ca aceasta sa fie spalata si ceruita inaintea parcarii.

"Este important sa se curete cat mai repede masina in momentul in care aceasta se murdareste, dar conteaza si mai mult cu ce ce se curata. Daca se foloseste apa, nu trebuie combinata cu un sortiment de substanta care sa contina minerale sau dioxid de carbon", explica Florin Stoica, tinichigiu.

Zgarieturile si alte imperfectiuni ale vopselei

Daca masina a fost zgariata , este important sa se remedieze problema cat de repede posibil. Daca zgarietura a ajuns doar la grund, de obicei are o culoare galbuie, se poate repara ceva mai tarziu fara temeri, dar nu mai mult de o luna", sustine specialistul.

Folie de protectie transparenta

Mai nou, producatorii de folie din poliuretan au dezvoltat un nou tip de material, care are rolul de protectie a vopselei automobilului. In plus, nici nu se vede si protejeaza vopseaua pe termen lung. Mai mult decat atat, daca se doreste inlaturarea ei, aceasta nu va lasa urme pe vopseaua masinii si astfel daca este necesar, se poate schimba fara probleme.

Ceruirea periodica

Daca nu folositi folie transparenta, este indicat sa aplicati un strat de ceara protectoare pe masina. Respectiva ceara se aplica pe caroserie (exceptie fac elementele din sticla si cauciuc) cu ajutorul unui burete umed si se curata cu o carpa din bumbac moale sau microfibra odata ce se usuca. Ca un pont, este indicat sa se aplice un strat suplimentar pe capota si pe partea frontala a automobilului. Stratul de ceara se subti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro