Cum se imbraca Elena Ceausescu. Prima chimista a tarii era sfatuita vestimentar de o stilista anonima

Cum se imbraca Elena Ceausescu. Prima chimista a tarii era sfatuita vestimentar de o stilista anonima

Va mai recomandam: Povestile romanilor care au deturnat avioane ca sa evadeze din comunism: sase au ajuns pana in Austria Secretele cu care a fugit Mihai Pacepa in SUA: diamantele sintetice, traficul de arme clandestin, numele agentilor straini Poveste de dragoste comunista: idila dintre "printesa rosie", fata lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, si amantul ei, un medic chirurg care a murit in inchisoare Operatiunea "Olimp '72" - Cum i-a urmarit Securitatea pe sportivii romani la Olimpiada de la Munchen.

acum 68 luni (19 May 2016)

Pe vremea regimului comunist, cand nu prea aveai ce obiecte de imbracaminte sa alegi din magazine, aparitiile fermecatoare ale Angelei Similea, care purta rochii parca desprinse din povesti, starneau intotdeauna admiratie.

La polul opus, Elena Ceausescu, desi ar fi avut ocazia sa poarte tot ceea ce era nou in materie de moda, se imbraca cu haine in culori terne, fara nicio croiala deosebita. "Era o femeie la Paris care se ocupa special de toaleta ei. Stilista era o fosta angajata de la APACA, o fosta fabrica de textile din Bucuresti. In vizita din Spania, in programul Elenei Ceausescu a fost si o intalnire cu doamne din inalta lor societate. In vizita aceea din noua tari africane am avut doua sarcini: Una - sa elaborez impreuna cu gazdele comunicatele si a doua sa organizez intalnirile cu partidele lor politice. - Jean-Bedel Bokassa, presedintele Republicii Centrafricane, care ulterior s-a declarat imparat) a scos o cutiuta de argint, iar din ea niste cercei cu diamante, un lantisor cu diamante si o bratara cu diamante. In schimb, dictatorii le pregatisera sa le daruiasca un radio in cutie si o bluza cu rauri, lucrata la Tismana, o fota si o naframa cum se purta in Oltenia. FOTO "Vizita oficiala a tovarasului Nicolae Ceausescu in SUA" De la Lenuta lui Briceag la prima doamna Elena Ceausescu s-a nascut la 7 ianuarie 1919. La scoala n-a fost niciodata o eleva stralucita - nu era nici macar absolventa de patru clase. Esecul de la scoala n-a limitat-o insa: dupa ce a ramas vreo doua veri la muncile de camp, a plecat la Bucuresti sa-si gaseasca un rost. Primul sau loc de munca a fost intr-o fabrica de produse farmaceutice. Provinciala "Lenuta a lui Briceag" renunta insa la o potentiala cariera in chimie ori farmacie pentru a se angaja drept cusatoreasa pe la diverse fabrici din Capitala, printre care "Lantex", "Texca", "Minerva", "Jaquard" si "Bros", potrivit notelor sale autobiografice. Dupa ce-l cunoaste pe Nicolae Ceausescu, in 1939, se apropie mai mult ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro