Cum se gateste in Banat tuspaisul de brozbe

Cum se gateste in Banat tuspaisul de brozbe

Guliile sunt folosite de cele mai multe ori in salate crude, doar rase pe razatoare, insa bucatarul resitean Uica Mihai are un fel de mancare mai special, despre care spune ca a oferit-o de multe ori musafirilor si acestia s-au aratat incantati.

acum 36 luni (12 Jul 2017)

Guliile sunt folosite de cele mai multe ori in salate crude, doar rase pe razatoare, insa bucatarul resitean Uica Mihai are un fel de mancare mai special, despre care spune ca a oferit-o de multe ori musafirilor si acestia s-au aratat incantati.

Iar razatura o calesti cu nitica ceapa trasa pe razatoarea fina, nu multa, doar cat sa dea o idee de ceapa, pudrezi cu sare si piper, stingi calitura cu putina supa de legume ori cu apa fierbinte.

Storci zeama de la o lamaie, adaugi o lingurita de zahar si doua de miere, nitel otet de mere si mai amesteci pe foc sa nu ti se prinda mancarea. La urma cerni o ploaie de marar tocat pana lasa sange verde si se face atat de marunt, incat sa nu il simti la limba, si servesti tuspaisul asta (asa se numeste, Tuspais de brozbe) cu paine prajita ori adaugat la o mamaliga vartoasa cu care se impaca de minune", sustine bucatarul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro