Cum se face supa de corcoduse, un deliciu la inceput de vara

Cum se face supa de corcoduse, un deliciu la inceput de vara

Uica Mihai spune ca supa de corcoduse nu este greu de gatit, insa este un deliciu. La final adaugati unt, un strop de sos de soia, o lingura de zahar si cateva lingurite de ketchup de calitate.

acum 52 luni (12 Jun 2018)

Uica Mihai spune ca supa de corcoduse nu este greu de gatit, insa este un deliciu.

"Cu teama va prezint reteta urmatoare, o sa spuneti ca Uica Mihai a luat-o razna, mananca de zece zile numai corcoduse, dar imi calc pe frica, fiind convins ca va pacalesc si pe voi si va trimit la cules corcoduse. Dar acum, hai sa va dau baza retetei, e vorba de ceva simplu, nesofisticat si la indemana oricarui bucatar incepator. Puneti intr-o oala cam doua kilograme de corcoduse, un pahar de apa, acoperiti cu capac si lasati la foc potrivit pana se inmoaie corcodusele si se pot desprinde de pe samburi. Intr-un litru de supa de oase puneti sa fiarba o ceapa mare, doi morcovi, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, asezonati cu sare, piper si dafin. Cand legumele sunt fierte, pasati-le, amestecati-le cu pulpa de corcoduse, si puneti-le din nou la fiert, amestecand mereu pana supa prinde putina consistenta. La final adaugati unt, un strop de sos de soia, o lingura de zahar si cateva lingurite de ketchup de calitate.

Serviti fierbinte cu smantana acida si crutoane de paine din belsug. Mai puteti presara in ea, in loc de crutoane, chips-uri de cartofi si fulgi de porumb", spune bucatarul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro