Cum se face spuma pentru cafea: de ce lovesc barmanii vasul cu lapte
De cate ori nu te uiti cu uimire la spuma de lapte din ceasca ta de cafea? Doar lapte cu o grasime de 3,5% e bun pentru o spuma de lapte care sa reuseasca, cel de la 1,5% grasime fiind prea slab pentru a putea realiza spuma.
De cate ori nu te uiti cu uimire la spuma de lapte din ceasca ta de cafea? Si tot de atatea ori probabil ai observat un ritual pe care il fac toti barmanii, indiferent de barul, orasul sau tara in care te afli, respectiv batutul vasului cu lapte de masa dupa ce laptele este cald. Richard, un barman cu cativa ani de experienta si mii de cafele la activ pe luna, ne-a explicat de ce acest exercitiu este necesar si nu este doar un ritual. Cand bati latiera de masa o faci pentru a sparge aceste bule de aer din spuma, iar asa ea devine mai densa si se poate modela mai usor in ceasca pentru a face diverse modele din spuma de lapte", afirma Richard.
Tot Richar explica ce fel de lapte e optim pentru ca spuma de lapte sa fie una ca la carte, in cazul in care cineva doreste sa incerce sa o faca acasa. Doar lapte cu o grasime de 3,5% e bun pentru o spuma de lapte care sa reuseasca, cel de la 1,5% grasime fiind prea slab pentru a putea realiza spuma. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro