Cum se face malaiul. Reteta straveche a uneia dintre cele mai simple si ieftine mancari

Cum se face malaiul. Reteta straveche a uneia dintre cele mai simple si ieftine mancari

Amesteca aceasta maia in malaiul oparit, mai adauga 300 de grame de faina alba, 4 oua batute cu telul, 200 de grame de zahar si din nou sa te ostenesti cu telul ca sa omogenizezi aluatul acesta care trebuie sa fie putin mai consistent decat cel de clatite.

acum 66 luni (31 Mar 2018)

Bucatarul spune ca mancarea straveche cunoscuta drept "mancarea saracilor" este o combinatie execelenta cu bucatele din carne de miel.

"Opareste jumatate de kilogram de faina de porumb cernuta, cu un litru de lapte incalzit la 70 de grade, nu mai mult, ca se impietreste faina. Mai adauga o lingurita de sare si amesteca bine cu telul compozitia asta, sa se inmoaie faina de malai omogen si sa scada la temperatura pana pe la 30-40 de grade. Lasa malaiul sa absoarba laptele timp de un sfert de ceas si in vremea asta ai de facut altceva.

Amesteca 70-80 de grame de drojdie cu o lingura varfuita de zahar, una de faina alba si cam jumatate de det de lapte, pana obtii o crema fina si cu luciu. Amesteca aceasta maia in malaiul oparit, mai adauga 300 de grame de faina alba, 4 oua batute cu telul, 200 de grame de zahar si din nou sa te ostenesti cu telul ca sa omogenizezi aluatul acesta care trebuie sa fie putin mai consistent decat cel de clatite. Si acum, trebuie sa mai ai o conserva de boabe de porumb dulce, pe care sa le presari deasupra malaiului. Si mai eleganta si mai surprinzatoare este reteta daca pui in loc de boabe de porumb fiert, boabe de porumb copt. Nu mai ai decat sa dai malaiul in cuptor la 200 de grade, timp de 40 de minute, avand grija sa faca un obraz castaniu, rumen, ca in fotografie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro