Cum se face "dichisul" purcelului de lapte si de ce este recomandat sa fie uns cu rom in timpul frigerii

Cum se face

Se scot matele, cu grija ca sa nu se sparga fierea, se extrag, de asemenea, ficatul si plamanii, iar inima se lasa in purcel. Apoi se scurge bine de zeama, se trage in frigare si se invarte mereu la foc bun pentru a se rascoace pe toate partile.

acum 46 luni (4 Jan 2018)

Cei care pregatesc des un astfel de rasfat culinar explica operatiunile prin care se face "dichisul" purcelusului.

Daca este oparit, purcelul se pune intr-un lichean si se freaca bine peste tot. Apoi, intr-un recipient separat, se pune apa fierbinte, dar nu clocotita, pentru a evita ruperea pielii, iar purcelul se inmoaie cate un sfert, dupa care se jumuleste parul aspru. "Nu se inmoaie cu totul in apa fierbinte, deoarece parul se intareste foarte repede daca nu este curatat rapid. Dupa ce este oparit pe toate partile si este curatat de par si unghii, se spala in apa rece si se usuca cu o carpa aspra", spun cei care gatesc des astfel de preparat.

Daca va fi parlit, se tine purcelusul deasupra flacarii de picioarele din spate si se invarteste ca sa se parleasca pe toate partile. Nu se tine purcelul prea aproape de flacara, pentru ca se innegreste si-i plesneste pielea. Se scot matele, cu grija ca sa nu se sparga fierea, se extrag, de asemenea, ficatul si plamanii, iar inima se lasa in purcel. Se sterge sangele din carcasa purcelusului, se evita spalarea pentru ca daca se umple de apa nu se va mai rumeni la fript. Apoi se scurge bine de zeama, se trage in frigare si se invarte mereu la foc bun pentru a se rascoace pe toate partile. Cand incepe sa prinda coaja, se unge cu o pensula cu ulei, iar dupa un timp va fi uns cu rom. Cand este gata, se scoate din frigare si se aseaza pe o tava. In gura purcelului se pune fie un mar mic rosu, fie un gogosar in otet si se serveste fierbinte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro