Cum se fac averi din braconajul arheologic

Cum se fac averi din braconajul arheologic

Fostul secretar de stat din Ministerul Culturii spune ca obiectele geto-dace aduc un mare profit celor ce practica braconajul arheologic De peste 20 de ani, braconajul arheologic se practica pe scara larga, iar mii de obiecte de patrimoniu au fost traficate in strainatate.

acum 100 luni (7 Mar 2016)

Fostul secretar de stat din Ministerul Culturii spune ca obiectele geto-dace aduc un mare profit celor ce practica braconajul arheologic

De peste 20 de ani, braconajul arheologic se practica pe scara larga, iar mii de obiecte de patrimoniu au fost traficate in strainatate. "Patrimoniul se jefuieste de ani buni, iar o prioritate pentru Ministerul Culturii ar trebui sa fie cetatile dacice", spune Bogdan Stanoevici, fost secretar de stat al Ministerului Culturii. "Suntem, cred, singura tara din Europa in care "detectoristii" si sistemul de functionare al cautatorilor de comori nu este stabilit clar prin lege. Oricine are un detector de metal, cauta aproape peste tot prin tara, si daca gaseste ceva important, va duce la muzeu sau la primarie. Uneori, insa, obiectele au ajuns la casele de licitatie sau pe piata neagra", adauga Stanoevici.

Obiecte de patrimoniu la licitatie

"Nu de mult, Artmark, cea mai mare casa de licitatii de arta, a scos la vanzare trei timbre de patrimoniu, pentru care nu aveau semnatura si acordul Ministerului Culturii", a mai dezvaluit fostul secretar de stat. Ma intreb de unde sunt? De la Muzeul de Istorie nu se poate, deci le-au luat de undeva, de la un cautator. Comertul cu obiecte de arta, mai ales cele getodace este unul dintre cele mai profitabile. Citeste si:

+Respins de fata pe care o IUBEA, pentru ca era prea SARAC. Irinel Columbeanu si-a pus TATAL de 91 de ani sa SE BATA cu EXECUTORII ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro