Cum se explica avalansa de solicitari ale DNA in cazul Udrea

Nu este exclus ca Elena Udrea sa se victimizeze si miercuri in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care trebuie sa decida arestarea ei pentru alte trei infractiuni de luare de mita in dosarul "Gala Bute". Portitele gasite de alesi Primul text de lege care ii OBLIGA pe procurori sa inainteze camerelor parlamentare cereri peste cereri pentru ca aceste institutii sa solicite urmarirea penala, retinerea si arestarea de mai multe ori pentru acelasi ministru ( sau fost) - parlamentar, in dosare diferite sau chiar in acelasi dosar, este Statutul Deputatilor si Senatorilor care, la articolul 193, aliniatul 2, prin ultima fraza, edicteaza: "Savarsirea sau descoperirea ULTERIOARA a unor noi fapte penale determina introducerea unei noi cereri de retinere, arestare si perchizitie""pentru deputati sau senatori, dupa caz.

acum 105 luni (25 Feb 2015)

Nu este exclus ca Elena Udrea sa se victimizeze si miercuri in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care trebuie sa decida arestarea ei pentru alte trei infractiuni de luare de mita in dosarul "Gala Bute".

Portitele gasite de alesi

Primul text de lege care ii OBLIGA pe procurori sa inainteze camerelor parlamentare cereri peste cereri pentru ca aceste institutii sa solicite urmarirea penala, retinerea si arestarea de mai multe ori pentru acelasi ministru ( sau fost) - parlamentar, in dosare diferite sau chiar in acelasi dosar, este Statutul Deputatilor si Senatorilor care, la articolul 193, aliniatul 2, prin ultima fraza, edicteaza: "Savarsirea sau descoperirea ULTERIOARA a unor noi fapte penale determina introducerea unei noi cereri de retinere, arestare si perchizitie""pentru deputati sau senatori, dupa caz.

Citeste si: Presedintele CCR, despre votul in cazul Elenei Udrea: Constitutia prevaleaza intotdeauna

Coroborand aceasta norma obligatorie pentru parlamentari cu Legea raspunderii ministeriale, care impune solicitarea urmariririi penale - ministrii sau fostii ministri fiind imuni si la inceperea urmaririi penale - rezulta ca pentru un ministru sau fost ministru, in prezent parlamentar, se fac atatea cerereri de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie in functie de "descoperirea ulterioara a unor noi fapte penale".

Record de denunturi impotriva Elenei Udrea

De ce pana la Elena Udrea nu au existat atat de multe solicitari pentru urmarire penala si arestare pentru aceeasi persoana si chiar in acelasi dosar? Raspunsul ni-l da noul Cod de Procedura Penala, care ofera conditii juridice mai bune inculpatilor care isi recunosc faptele si care fac denunturi, insotite, evident, cu indicii de probe. Udrea a fost denuntata pana si de cea mai buna prietena a sa, Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, inculpata in dosar pentru luare de mita.

Scopul includerii denu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro