Cum se distreaza romanii in vacante "altfel": turism pe nevazute, in dubita sau cu grupul de necunoscuti

Cum se distreaza romanii in vacante

Desi profilul turistului roman este unul destul de conservator, in opinia consilierului in turism Traian Badulescu, modalitatile neconventionale de calatori au inceput sa castige teren si la noi in tara. Un alt sfat este sa ai o gazda de rezerva, in cazul in care gazda initiala nu-si mai poate onora promisiunea, si sa nu-ti oferi datele de contact, numarul de telefon si adresa de email, pana nu ai convingerea ca ai gasit o gazda sigura. Amici de calatorii pentru turistii singuri Excursiile alaturi de grupuri de necunoscuti reprezinta o optiune sigura si organizata de a calatori, care implica si serviciile unei agentii de turism. Important este ca se iese din tiparul acela de calatorie de grup de autocar, cu programe fixe, cu participanti eterogeni, cu interese si tinte diferite de vacanta, a enumerat Candea o parte din ceea ce gasesc interesant la vacantele de acest gen cei 6.300 de membri. "Este vorba despre turisti care vor sa faca rafting, biking, excursii de calarie, hiking sau trekking, scufundari de explorare a epavelor din Marea Neagra (foto jos), innoptat in pesteri.Avem astfel de programe, chiar daca sunt cautate foarte mult de straini, mai putin de romani.

acum 98 luni (27 Jul 2015)

Desi profilul turistului roman este unul destul de conservator, in opinia consilierului in turism Traian Badulescu, modalitatile neconventionale de calatori au inceput sa castige teren si la noi in tara. Cel mai recent exemplu care vine sa confirme interesul romanilor pentru un alt mod de a vizita lumea este oferta blind holiday, adica a vacantelor "pe nevazute", lansate sapatamana trecuta de una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, Paralela 45. Ideea de baza este ca turistul primeste informatii sumare despre oferta turistica, cum ar fi costul pachetului, numarul de stele cu care este cotata locatia si perioada plecarii, dar destinatia o afla in momentul in care ajunge la aeroport. Au un loc de munca stabil, au un singur concediu pe an, si vor sa se odihneasca", observa Badulescu.

Cu dubita prin lume

O alta varianta de a calatori, imbratisata de tot mai multi romani, se refera la inchirierea unui microbuz de sase sau opt locuri, impreuna cu mai multi prieteni sau rude. Costurile se impart si, nu in ultimul rand, acesti turisti nu doresc sa stea intr-un singur loc sau sa depinda de cazarea la un hotel, ci vor sa viziteze cu masina cat mai multe zone din tara aleasa ca destinatie de vacanta.

"Exista si in Romania agentii de turism care lucreaza in parteneriat cu companii rent-a-car, care asigura si traseuri de calatorie. Pentru ca exista o categorie de turisti care vrea sa aiba transport cu minivanul, dar prefera ca alte detalii sa fie asigurate prin agentii, cum ar fi cazarea sau accesul la diverse obiective. Pe de alta parte, aceste tipuri de a face turism sunt insa de nisa", explica Traian Badulescu. FOTO en.wikipedia.org

Astfel, un model pe care companiile de inchirieri auto il pun la dispozitie pentru vacantele de grup este Opel Vivaro (8 plus 1 locuri), cu preturi incepand de la 50 euro pe zi pentru minimum 15 zile, sau Citroen Jumpy (7 plus 1 locur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro