Cum se declara la ANAF castigurile din jocuri de noroc. Cotele de impunere se diferentiaza pe transe de castig

Cum se declara la ANAF castigurile din jocuri de noroc. Cotele de impunere se diferentiaza pe transe de castig

Ce venituri sunt vizate Modificarile legislative au vizat, printre altele, si modificarea regimului fiscal aplicabil in cazul veniturilor realizate din anumite tipuri de jocuri de noroc: stabilirea impozitului pe venit de catre organul fiscal, in cazul veniturilor obtinute din jocurile de noroc la distanta, slot-machine, lozuri, din festivalurile de poker si introducerea obligatiei de declarare a veniturilor de catre beneficiarii de venit, stabilirea impozitului pe baza unor cote diferentiate de impunere, in functie de transele de venit etc.

acum 47 luni (11 Mar 2016)

"Ca urmare a modificarii si completarii, in cursul anului fiscal 2015, a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.92/2014, Legea nr.124/2015 si Ordonanta Guvernului nr.4/2015, a fost necesara adaptarea corespunzatoare a procedurilor de declarare a veniturilor realizate si de stabilire a impozitului pe venit pentru anul 2015", se arata intr-un comunicat al ANAF. Ce venituri sunt vizate

Modificarile legislative au vizat, printre altele, si modificarea regimului fiscal aplicabil in cazul veniturilor realizate din anumite tipuri de jocuri de noroc: stabilirea impozitului pe venit de catre organul fiscal, in cazul veniturilor obtinute din jocurile de noroc la distanta, slot-machine, lozuri, din festivalurile de poker si introducerea obligatiei de declarare a veniturilor de catre beneficiarii de venit, stabilirea impozitului pe baza unor cote diferentiate de impunere, in functie de transele de venit etc.

Avand in vedere dispozitiile Codului fiscal referitoare la stabilirea, de catre organul fiscal, a impozitului pe veniturile obtinute din jocurile de noroc la distanta, slot-machine, lozuri si din festivalurile de poker, pe fiecare beneficiar de venit, in vederea clarificarii modului de completare a formularului 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania" si eliminarii unor interpretari diferite din partea contribuabililor, este necesara actualizarea instructiunilor de completare a formularului.

Declaratia se va completa distinct, pentru perioadele prevazute de lege, pentru fiecare venit brut primit de un participant, de la un organizator din jocuri de noroc sau platitor de venituri din jocuri de noroc. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro