Cum se creste responsabil un copil. Abecedarul mamicii perfecte, predat de medic
De foarte multe ori a intalnit situatii in care parintii au adus la spital copii foarte mici care au avut de suferit din cauza faptului ca parintii au omis sa se informeze corespunzator cu privire la cresterea copiilor. Bebelusii nu trebuie obisnuiti in brate Foarte multi copii, chiar si la varste destul de avansate, 3 - 4 ani, se roaga de parinti sa fie luati in brate.
De la leacuri babesti si pana la medicamentele "minune", pe care acestea trebuie sa le administreze copiilor, daca acestia plang excesiv, fiecare mamica este invatata ce trebuie sa faca. Anca Telehuz este medic specialist in medicina de urgenta si seful Unitatii Primiri Urgente de la Slobozia.
De foarte multe ori a intalnit situatii in care parintii au adus la spital copii foarte mici care au avut de suferit din cauza faptului ca parintii au omis sa se informeze corespunzator cu privire la cresterea copiilor. De cele mai multe ori, din neatentia celor mari cei mici au de suferit", explica medicul. Tocmai de aceea s-a hotarat sa le vorbeasca mamelor pe limba lor si le transmite cateva ponturi pentru a-si putea creste bebelusii responsabil.
Fara medicamente sau leacuri babesti
In opinia medicilor, cele mai nocive pentru sanatatea bebelusilor sunt leacurile babesti sau medicamentele administrate de mame, fara a consulta un medic. Chiar daca este vorba despre produse farmaceutice pe baza de plante sau banale ceaiuri, acestea pot dauna starii de sanatate a copilului. Doar specialistul poate prescrie un tratament si stabili un diagnostic precis", sustine medicul Anca Telehuz
Evitati alimentatia excesiva
Supraalimentatia este una dintre problemele care pot aparea in primele luni de viata. Mergand pe ideea ca un copil trebuie sa manance mult pentru a fi considerat sanatos, foarte multe mamici prefera sa creasca doza de lapte sau cereale pe care le ofera drept hrana copiilor.
Medici sunt de parere ca aceasta practica nu este eficienta si are ca rezultat cresterea riscului de a avea un copil obez mai tarziu.
Bebelusii nu trebuie obisnuiti in brate
Foarte multi copii, chiar si la varste destul de avansate, 3 - 4 ani, se roaga de parinti sa fie luati in brate. Acest comportament este cauzat de dorinta excesiva a mamelor de a-i tine permanent in brate in primele luni de viata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro