Cum se cresc renii in captivitate si cat de profitabila poate fi in Romania o ferma pentru "ajutoarele lui Mos Craciun"

Cum se cresc renii in captivitate si cat de profitabila poate fi in Romania o ferma pentru

Oameni cu dare de mana, multinationale, unitatile turistice sau scolile private "se bat" sa inchirieze perechi de reni pentru sania lui Mos Craciun tocmai pentru a recrea decorul specific sarbatorilor de iarna cat mai aproape de realitate. Un exemplar de ren ajunge sa coste pana la 4000 de euro si se poate cumpara fie de la fermele de reni din Finlanda, insa la cheltuieli trebuie sa adaugati pretul de transport care poate ajunge la 1000 de euro.

acum 23 luni (27 Dec 2017)

Oameni cu dare de mana, multinationale, unitatile turistice sau scolile private "se bat" sa inchirieze perechi de reni pentru sania lui Mos Craciun tocmai pentru a recrea decorul specific sarbatorilor de iarna cat mai aproape de realitate.

Pretul pentru o pereche de reni porneste de la 500 de lei pentru o ora, fara sanie.

Renii sunt rumegatoare de talie mica, iar aria de raspandire a acestor animale este de regula Nordul extrem al Americii de Nord, Nordul Europei si Siberia. Toata aceasta expansiune afecteaza rutele de migratie si distrug zonele in care erau nascuti puii, spun specialistii de la Gradinina Zoologica din Ploiesti.

Chiar daca nu este chiar obisnuit sa vezi in gospodaria unui roman o pereche de reni, acestea se adapteaza destul de usor la conditiile climaterice de la noi cu conditia sa fie respectate cateva regului. Lor le place sa caute hrana in zapada, licheni, iarba cruda, muschi, iar pe perioada iernii li se administreaza un surplus de nutret concentrat si cereale: ovaz, orz si porumb", explica Paraschieva Injunghiatu, sef birou Zoo Ploiesti.

De asemenea renii prefera frunza de salcie si mesteacan.

reni se inchiriaza pentru spectacolele de Craciun si nu numai FOTO Diana Frincu

Totusi, fermierii care s-au incumetat sa creasca reni in Romania spun ca este foarte important ca acele concentrate din cereale sa fie aduse direct din Finlanda sau din tarile nordice, iar nutretul sa fie special pentru astfel de rumegatoare.

Cristian Dumitru, un prahovean care creste reni de ani de zile spune ca a avut experiente neplacute din cauza nutretului autohton pe care l-a administrat renilor sai.

"Am invatat si noi in timp si de cand am patit-o cu acel ren, am decis sa nu mai cumparam decat concentrate speciale, aduse doar din Finlanda.

Un exemplar de ren ajunge sa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro