Cum se conserva cel mai bine fructele, legumele si verdeturile pentru la iarna. Metoda ideala de congelare

Cum se conserva cel mai bine fructele, legumele si verdeturile pentru la iarna. Metoda ideala de congelare

Chiar daca fructele, legumele si verdeturile proaspete se gasesc in piete si in sezonul rece, trebuie tinut cont de faptul ca acestea sunt de regula mult mai scumpe decat vara sau toamna. Fructe congelate FOTO elacraciun.ro In cazul fructelor mari (precum caisele, piersicile, pepenele galben, etc) fructele de curata in prealabil de samburi si de coaja (daca este necesar, evident), apoi se taie cubulete, de dimensiunea dorita. Se scot de la oparit (cum spuneam, dupa cateva secunde) si se lasa sa se scurga de surplusul de apa si sa se raceasca la temperatura camerei.

acum 39 luni (12 Sep 2017)

Chiar daca fructele, legumele si verdeturile proaspete se gasesc in piete si in sezonul rece, trebuie tinut cont de faptul ca acestea sunt de regula mult mai scumpe decat vara sau toamna. Motivul lesne de inteles este acela ca productia interna se reduce drastic (se mai produc legume doar in cele doar cateva zeci de hectare de sere existente in toata Romania), iar restul trebuie aduse de peste mari si tari, cu costuri substantiale.

In aceste conditii, poate fi o alternativa rentabila si practica sa va pregatiti din vreme rezerve de legume, fructe si verdeturi. Dincolo de metoda clasica a conservarii sub forma de zarzavat sterilizat, de dulceturi sau de compoturi, mai exista o alternativa pe care specialistii in gastronomie o recomanda: congelarea. Daca produsul este introdus si intr-o punga vidata, atunci termenul de garantie si calitatile nutritive si gustative pot fi prelungite luni de zile, ba chiar ani. Acestea se spala in mod normal, sub jet de apa, iar dupa spalare se lasa la zvantat si se sterg cu ajutorul unor servetele din hartie.

Fructele de padure (precum afinele, murele, zmeura sau coacazele) pot fi congelate ca atare, fara o spalare prealabila, deoarece sunt foarte fragile.

"Produsele puse la congelat trebuie de asa natura portionate astfel incat sa o punga sau casoleta sa contina exact cantitatea ce poate fi consumata o data.

Fructe congelate FOTO elacraciun.ro

In cazul fructelor mari (precum caisele, piersicile, pepenele galben, etc) fructele de curata in prealabil de samburi si de coaja (daca este necesar, evident), apoi se taie cubulete, de dimensiunea dorita. In general, sunt practice cubuletele cu latura intre 1 si 2 centimetri (ideale pentru salate de fructe, dar si pentru creme), insa nu exista neaparat un standard.

In timpul iernii, fructele congelate sunt ideale pentru a prepara smoothie-uri delicioase, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro