Cum se aranjeaza corect masa festiva de Paste. Mancarurile care se servesc obligatoriu pe partea stanga a invitatului

Cum se aranjeaza corect masa festiva de Paste. Mancarurile care se servesc obligatoriu pe partea stanga a invitatului

Fata de masa poate fi decorata cu motive de Pasti, iepurasi sau oua colorate pentru familie si prieteni sau simpla, alba, mai ales daca masa este una formala. Inainte de a servi desertul, se strang de pe masa garniturile cu condimente, solnitele si celelalte lucruri care nu mai sunt necesare, se curata masa de faramituri cu o maturica speciala sau cu un servetel, lasandu-se numai tacamurile pentru desert, paharele si scrumierele.

acum 53 luni (14 Apr 2017)

Fata de masa poate fi decorata cu motive de Pasti, iepurasi sau oua colorate pentru familie si prieteni sau simpla, alba, mai ales daca masa este una formala.

In dreapta farfuriilor se pun cutitele (de masa, de peste, de gustari). In fata farfuriilor se aseaza tacamurile, care se folosesc pentru servirea desertului: cutitul va sta cu taisul spre farfurie si cu manerul spre dreapta, apoi furculita asezata cu dintii in sus si manerul spre stanga si, ceva mai departe, lingurita cu manerul spre dreapta. Este important ca alegerea acestora sa se faca in functie de ocazie, de modelul fetei de masa si de alte accesorii. Paharele, in ordinea marimii lor

Tot in fata farfuriei, dupa tacamurile pentru desert se aseaza si paharele, in ordinea marimii lor (pentru apa minerala, pentru vin rosu, vin alb si pentru aperitiv), astfel incat ele sa fie utilizate de la dreapta spre stanga, in ordinea servirii bauturilor. Un lucru important de care trebuie sa tii seama este sa nu aduci la masa tacamuri si farfurii de care nu va fi deloc nevoie, doar ca sa epatezi si sa iti pui invitatii in dificultate. Asa cum poti da gres decorand masa excesiv, va fi un esec sa pui pe masa un sir lung de tacamuri, cu unicul scop de a avea inventarul complet.

Din loc in loc, se vor aseza pe masa suportul cu condimente, suportul pentru scobitori, scrumiere, cosulete cu paine, cosuri cu fructe si vaze scunde cu flori naturale cu cozi scurte. Exista cateva reguli de urmat in ce priveste servirea la masa

Pe partea dreapta se servesc de obicei gustarile, bauturile aperitive, vinurile si apele minerale direct din sticle, inghetate in cupe, tort pe farfurioare, cafeaua, lichior. Pe partea stanga se serveste supa, precum si platourile cu preparatele de peste, fripturi insotite de garnituri. Inainte de a servi desertul, se strang de pe masa garniturile cu condimente, solnitele si celelalte lucruri care nu mai sunt ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro