Cum scapi de stresul drumului spre serviciu: mijloacele cele mai bune pentru a ajunge la munca

Cum scapi de stresul drumului spre serviciu: mijloacele cele mai bune pentru a ajunge la munca

In Romania, durata medie a unui drum spre serviciu, numai dus, este de 28 de minute, dar 20% din romani trebuie sa calatoreasca peste trei sferturi de ora in fiecare sens, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de solutii de spatiu de lucru Regus.

acum 108 luni (15 Sep 2014)

In Romania, durata medie a unui drum spre serviciu, numai dus, este de 28 de minute, dar 20% din romani trebuie sa calatoreasca peste trei sferturi de ora in fiecare sens, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de solutii de spatiu de lucru Regus. Stresul provocat de traficul infernal este unul dintre lucrurile care ii nemultumeste pe romani, urmat de poluare, caldura excesiva si conversatiile zgomotoase la mobil ale celorlalti navetisti, potrivit aceluiasi studiu.

Cele mai stresante drumuri spre si de la serviciu sunt cu autoturismele personale, spune Adam Martin, cercetator la Universitatea Norwich, din Marea Britanie, care a monitorizat 18.000 de angajati pentru a calcula nivelul de stres cauzat de drumul spre serviciu. Cu cat stai mai mult in masina, cu atat devii mai stresat si mai irascibil, iar capacitatea de concentrare scade cel mai mult, spune specialistul. In ciuda aglomeratiei, a mirosurilor neplacute si a altor lucruri care ne perturba linistea, calatoria cu autobuzul ne permite sa ne relaxam si sa ne binedispunem, spune Adam Martin, citat de publicatia britanica "Daily Mail". Dar cele mai relaxante drumuri spre locul de munca le poti face cu bicicleta sau pe jos, arata studiul publicat recent in revista "Preventive Medicine".

Persoanele care merg pe jos sau pedaleaza spre serviciu sunt cele mai relaxate si reusesc sa se concentreze cel mai bine pe parcursul zilei, fiind capabili sa functioneze la capacitate maxima si sa aiba performante profesionale mai bune. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro